Tavsiye.Simens.
Varıstör, akıma değil aşırı/yuksek gerılıme duyarlıdır. Faz, nötr arasına ( guya akım korumalı prızledeki gibi) paralel baglıdır. Serı baglı olsaydı, üzerınden kaç amper gecebilir diye düşünebilirdik.Benim merak ettiğim hususta bu. Bu nedenle varistörün anlık olarak kaç Amper akıma dayanabildiğini merak ediyorum.
Evet Abi, ancak gerilim yükselip direnci düştüğünde akımı üzerinden geçirerek sigortayı açtırıyorVarıstör, akıma değil aşırı/yuksek gerılıme duyarlıdır. Faz, nötr arasına ( guya akım korumalı prızledeki gibi) paralel baglıdır. Serı baglı olsaydı, üzerınden kaç amper gecebilir diye düşünebilirdik.
Gerilim yükselince direnci düşüyor haliyle fazla akım çekiyor (ani olarak) Sigorta açıyor. Sizin kastettiğiniz şeyi anladım, evet öyle de diyebiliriz.Sigortanın atması için vdr'nin
delinip kısa devre olması gerekmiyormu?.
Manuel kumandalı olanını daha önce görmemiştim, güzelmiş Hocam teşekkürler.Sessiz + manuel kumandalı !
Teşekkürler hocam.Bu,şartlar normal olmasına rağmen,kumanda devresi hatası vs. gibi olaylarda,geçici olarak ! enerji sağlanmasına ( manuel pozisyona alıp ) yardımcı oluyor.Tabiki,sorunun kısa sürede giderilip,devrenin normale döndürülmesi gerekir.