Yüksek Gerilim Ehliyeti Soru ve Cevapları

kertenkelebek elektronik mezunlarından çıraklık belgesi istiyorlar demişsin yok öyle bişey onlarada veriyorlar.ama nekadar saçmaki hes mezunlarına vermiyorlar.eüaş müdürüyle görüştüm karar aşamasındaymış.2003den beri karar aşamasında diyorlar ama kımsenin ilgilendiği yok.hes mezunu olmuşum bide gidip meslek lisesi diplomasını nerden bulayım dişarda 2yılda veriliyormuş.yök tanımyorsa neden biz okurken bunu söylemedilerki.arkadaşalar çok sıkıldım gerçekten.kpss de ilk sıradayım ama hes ten atama yapmıyorlar.bari özelde çalışmamıza izin versinler oda yok.böyle saçamlık olamaz. :mad:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşım benim çalıştığım yerde elektronik bölümü mezunu var ve alamadı çıraklıktan elektrik ustalık diploması istediler. sen istersen inanmayabilirsin sana kalmış...
 
neden sinirleniyorsun arkadaşım.eüaş kumburgaz eğitim merkezinde elektronik mezunlarına veriyor.ben hes mezunuyum banada elektrik ustalık belgesi alman gerekiyor dediler ama elektronik mezunlarından hiçbirşey istemediler.benimde kızdığım bu zaten nasıl oluyorda sitede sadece elektrik yazıyorda elektronikçilere veriyorlar anlamıyorum.daha önce vermiyorlardı ama şimdi alabiliyorlar.onlar alıyorsa ben neden alamıyorumkı.elektronikçilere izin verildiyse hes mezunlarına hatdahay verilmeli bence.
 
slm arkadaşlar yeni üyeyim tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ben yğksek gerilimsözlü sorusunun cevabını sizlerden rica ediyorum. Bilezik hücresi fanlarının devreye alınması hakkında yardımınızı bekliyorum teşekkürler.
 
soruların cevabı olan varsa bana yollarmı 3 gunum kaldı düyün dernek derken hazırlayamadım *************@hotmail.com yardıma ihtiyacım var....

______________________________________________________________________________________

Forum içerisinde e_mail ve msn adresi vermek yasaktır.

Konu ile ilgili yardım almak için bana özel mesaj yoluyla yada sitede kayıtlı olan msn adresimden ulaşırsanız eger sizlere bütün cevapları müsait zamanlarımda söyleye bilirim.
Saygılarımla;
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Lütfen teşekkür mesajı yerine artı ( + ) popülarite veriniz.
Konudaki teşekkür mesajları silinmiştir.
 
arkadaşlar banada y.g.sözlü soruları lazım yardımlarınız için şimdiden tşk
 
emin yılmaz ' Alıntı:
arkadaşlar banada y.g.sözlü soruları lazım yardımlarınız için şimdiden tşk

Forumdan almıştım ben de bu bilgileri. Aradığın ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • Yüksek Gerilim Ehliyeti Sözlü Soru ve Cevapları.rar
    86.3 KB · Görüntüleme: 93
genç arkadaşın gönderdiği bilgiler güzel. hangi santral için yazılmış acaba bu?
bir de sözlü sınava girecek arkadaşlar, sınavda gerilim atlama mesafeleri, trafo koruma röleleri ayrıntıları falan sorulabiliyor.bunlara da çalışın...
 
bana acaba şu konularda yardımcı olurmusunuz.ben de yüksek gerilim ehliyeti sınavına girdim sınavları verdim.Artık sadece bi sözlü kaldı. Bazı sözlü sorularında sıkıntılıyım bana yardımcı olan arkadaşlardan da allah razı olsun olmayandan da............ işte sorular:
1:Ana kumanda odasında vibrasyon yazıcılarını kontrolü
2:Ana kumanda odasında invertör ve redresör panosunun kontrolü
3:Ana kumanda odasında alarm panosunun kontrolü
4:Ana kumanda odasında soğutma suyu devresinin kontrolü
5:Ana kumanda odasında drenaj suyu ve basınçlı hava sistemi panosunun kontrolü
6:Ana kumanda odasında havalandırma ile ilgili panonun kontrolü
7:Ana kumanda odasında değerlerin kontrolü ve değer föylerine yazılması
8:ünite kumanda odasından üniteye ait değerlerin kontrolü ve değer föylerine yazılması
Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.eğer bu konuların cevaplarını biliyorsanız *****@mynet.com adresinede göndere bilirsiniz teşekkürler.......

_________________________________________________

Forum içerisinde email adresi yazmak yasaktır. Email adresinizi, özel mesaj yolu ile yazabilirsiniz.

Düzenleme: Roboelektronik


Forum Kurallarını Okuyunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,755
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst