Yüksek Gerilim Ehliyeti Soru ve Cevapları

Arkadaşlar! Bilgi paylaşıldıkça çoğalır...
Bozdemir23 kardeşim sizi tebrik ediyorum...
Allah sizden ve sizin gibilerden razı olsun...
 
selam arkadaşlar;
ben eüaş kumburgaz eğitim merkezinde y.g.ç.b. kursuna katıldım. şu an bir şirkette çalışıyorum. şirket beni kursa gönderirken ücretini sen ödeyeceksin dedi. sonra bir eüaş çalışanından öğrendiğime göre kurs ücretini devlet şirketime ödüyormuş. BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR İSE BENİ BİLGİLENDİRSİN. ki ben de yatırdığım ücretimi geri alabileyim.
şimdiden teşekkürler
 
Erciyex Nickli Üyeden Alıntı
MADDE 11- PARALELE GİRME
hsnuys sana katılıyorum arkadaşım benimde dikatimi çekmişti Madde 11 ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Ben özel bir santralde operatör olarak çalışıyorum gerilim ve frekans olayı eşit değilse zaten senkron olayı gerçekleşmez.Birde frekans ve gerilim değiştirmek öyle basite alınacak bir olay değil gerilime belli ölçülerde müdahale ede bilirsin ama frekans sabittir.
 
selamün aleyküm evet doğru söylüyorsunuz ama gerilimide çok hassas ayarlamanız gerekir gerçi sekronda deyil ama ada modunda bazen özel motorlar duruyor buda gerilim farkımı yoksa zaman farkımı onu öğrenebilirmiyiz
 
a.s ardakal.deyil ama ada modunda bazen özel motorlar duruyor buda gerilim farkımı yoksa zaman farkımı onu öğrenebilirmiyiz? derken tam olarak açarsan bilgim dahilinde açıklarım.
 
arkadaşlar benimde bildiğim trafoların paralel bağlana bilmesi için frekans ve gerilimlerinin eşit olması gereklidir bu şartı sağlamazsa bunu yapamazsınız
 
gerçekten teknik bilgi olarak güzel hazırlanmış hazırlayanların eline saglık..
 
arkadaşlar bana ''enerji nakil hatlarının ana baradan ve transfer baradan devreye alınması'' bilgisi lazım yardımcı olursanız memnun olurum
 
Selamlar,
Madde 11 de belirtilen yazı düz okununca haklısınız ama işin içinde olunca anlaşılır bir izah var.Senkronizastonda yüklü alternatör ile yüksüz alternatör arasında frekans farkı vardır.Bu alternatör devrinden kaynaklanır.Boştaki alternatör ve yüklü alternatör devri eşitlenmelidir.Bu neden ile farklı frekanslar cümlesi yanlış anlaşılmaz,normal.Frekanslar eşitlenip senkronize edildikten sonra yük eşitlenir.

altın kanat kardeş ben hiç paralel bağlı trafo görmedim.Yani iki trafonun aynı almaçları aynı anda beslemesine hiç şahid olmadım.Selamlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
130,252
Mesajlar
934,796
Kullanıcılar
453,482
Son üye
aysi1612

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst