cerebra
Üye
- Katılım
- 22 Kas 2011
- Mesajlar
- 4
- Puanları
- 1
akım trafosu
170 kv çalışma gerilimi 4 primer 5 sekonder akım giriş ve çıkışı yani 400/5 800/5 1200/5 ve 1600/5 çalışabilir.15+15+60+60 60 sekonder çıkış güçleri.
ilk 2 sekonder çıkışının ölçü amaçlı oldugu görülüyor
0.2 fs5 0.2 akım tr nin class ı yani ölcüm hassasiyeti s5 ler ise doyma oranını 5 katından küçük oldugunu
son 3 sekonder çıkışının da koruma amaçlı kullanılabilecegini gösterir.
5p ölçüm hassasiyeti yanindaki 20 degeride akım tarfo doyma oranının 20 katının üstünde oldugunu gösterir.
gerilim tarfosu
4 sekonder çıkışlı oldugu
170 kv çalışma gerilimi
154V3 gerilm trafosunun primerinin faz toprak baglanacagı
sekoner cıkışının faz nötr gerilimin 0.1 kV / 1.73 oldugunu
ilk 2 sekonder çıkışının ölçü oldugu ve class ının 0.5 oldugu
ikinci 2 sekonderin koruma olup class ının 3 oldugu gösteriyor.
4500pF ne oldugunu bende bilmiyorum.
4500pF gerilim trafosunun kapasitesidir. 10kV AC izolasyon test cihazıyla testi yapılırken akım değerinden hesaplanır. ama bir değer daha olması lazım etiketinde. mesela tasarımda 4500pF hesaplanır. laboratuarda ölçüldüğünde ise ufak farklarla benzer değer bulunur mesela 4508 gibi... gerilim trafosunun izolasyonunda bozulma olsa dahi bu değer uzun yıllar değişmez. firmaların sitelerinde katologlarda gerilim trafosunun iç yapısı vardır. 154kV gerilim trafosunda izolatör içindeki kısım tamamen kapasite paket dilimlerinden oluşur. bu paketlerde gerilim düşer. alt kısımdaki kazan içerisinde sargılar, lvta dediğimiz haberleşmeyle ilgili uç, toprak bıçağı, parafudr, deşarj bobini ve antiferrorezonans devre bulunur. bildiğim kadarıyla böyle, saygılar...
her fazda iki tel olması hattın taşıdığı gücün arttırılması anlamına gelir yani kesit yeterli olmadığı için güç birden fazla iletkenle taşınır. gerilim seviyesi artmaz 154 kV'tur.
yüksek gerilim hatlarının kanser yaptığına dair kanıtlanmış bilimsel veri bulunmamaktadır. Önemli olan bulunduğunuz konumun hattın salınım mesafeleri içinde kalıp kalmadığıdır ki durumun kabul edilebilir olmadığı aşikar.
Evin oraya nasıl yapıldığına da bakmak lazım.
kanser dediğimiz hücre yapısının bozulmasıyla ilgili olay araştırmalara göre yüksek frekanslarla gerçekleşiyor. enerji hatlarındaki 50Hz'lik frekans ise günlük hayatta kullandığımız çoğu cihaza göre oldukça düşük olduğu için ve manyetik alanın etkisi mesafeyle azaldığı için bence korkulacak fazla birşey yok. sonuçta ister 154kV olsun ister 380kV olsun bütün hatlarda güvenli yaklaşma mesafesi korunur ve kontrol edilir. evinizin bu hattan yeterince uzak olduğuna emin olabilirsiniz. asıl korkmamız gerekenler mikrodalga fırın, saç kurutma aleti, Televizyon ve cep telefonu gibi yüksek manyetik alan oluşturan cihazlardır.
Moderatör tarafında düzenlendi: