Ben sizin bilginizi çürütmeye veya tecrübenizi küçümsemeye çalışmadım ki niye bana böyle bir tepki verdiniz üçer beşer ünlem işaretli? Kendimce bir yorum yaptım ve sonrasında da sanırsam bundan dedim bakın dikkatinizi çekerim "sanırsam" dedim. Yaşınıza ve bilginize saygım vardır ancak bana kendinizce konuşma yasağı koyacağınıza güzel bir biçimde anlatabilirdiniz ki zaten sizden bunu açıklayacak da bir mesaj beklentisiyle yazmıştım, sanıyorum ki burada yorum yapmakla kimsenin hayatını tehlikeye de atmıyorum
Elektrik yüzünden. Ama tabi sen elektrikçi değilsin o nedenle konuşma hatta bunları düşünme bile işine bak diyorsanız da konuşmam. Forumda okuduğum bazı mesajlarda bu sizdekine benzer tepkileri de gördüm aslında, bu alan içinde olmayan insanların sadece hobi olarak bişeyler öğrenme çabaları ne yazık ki işin içinde olan kişiler tarafından hoş karşılanmıyor. Ben şahsen elektrikten korkan bir insanım çünkü çocukken birkaç kez çarpıldım ve basit onarımlar dışında pek de uğraşmam. Burada bu tür konuşmalardan sonra gidip okulda öğrencilerime toprağa bi lamba dikin bakın yandığını göreceksiniz demek gibi bir niyetim de yok, saygı sınırlarını aşmadan kendimce düşüncemi belirttiğimi düşünüyorum sadece. Saygılar.
Yarım doktor candan yarım hoca dinden eder.
Yarım teknik eleman ise hem candan hem maldan eder.
Konunun önemli kısımlarını belirtmek için ünlem işaretleri kullandım.
Yasaklamak için değil.
İyi bilmediğimiz konularda yazmak fikir beyan etmek özgürlük değil sorumsuzluktur !
İp uçları verdim ama sen öğrenmekden çok polemik konusu bulabilmişsin.
Ben senin yazdıklarında , beni küçümsüyor mu diye bakmadan cevap yazdım.
Magnetik alan dersleri , elektrik-
Elektronik mesleklerinin en temel ve en ağır en teorik derslerindendir.
Gizli saklı hiç bir noktası yoktur.
Yüksek frekanslı ışımanın yayılımı ile düşük frekanslı ışımanın nasıl davranacağı en ince ayrıntısına kadar hesaplanabilirdir.
Verici dibindeki alanın şiddetide , yumurta ve sperm hücrelerinin yükleri-alanlarıda berlirlidir.
Sır yada muamma değil yaratanın koyduğu kanunlar çerçevesinde cerayan eden , onun için sıradan olaylardır.
Bu kanun ve bir kaçda çekim kanunu tüm kimyasal-fiziksel olayları makrodan microya kadar yönetir.
Son zamanlarda popüler olan şişirilmiş (bütçe sağlamak için) çekirdek parçalama deneylerininde özünde varlar.
Kabaca biliyoruz ama , ama bu konu , işin içinde olup onunla yatıp onunla kalkan akademik ortam içinde dengi kişilerce yoğun olarak tartışan kişilerle kendimizi bir tutmak gibi algılanmamalı.
Yazan arkadaşlara karşı çıkmamın sebebi bu noktalara dikkat çekmek içindir.
Hakaret etmek - küçük düşürmek için değil.
Belirttiğin gibi , eğitim-yaş-tecrübe gibi faktörler bana , yanlış-eksik bilginin bilgisizlikten çok daha tehlikeli olduğunu gösterdi.
Politika ve ya ekonomi gibi olaylar hakkında herkesin bir fikri-teorisi vardır elbette ve siyah ile beyaz kadar farklı olabilir.
Ama teknik konular böyle değil.
Tam olarak bunu anlatmak ve başlığı açan arkadaşın yaptı ısrarın yanlış olduğunu vurgulamak istedim.
Kişilere hakaret etmek gibi bir niyetim yok...
----------
@tekin126 , sayın abicim , akademik çevrelerde bile bazı tevatür olaylar anlatılır.
Bunlar gerçeklerden çok bazı olaylara dikkat çekmek için baş vurulan hoş şeylerdir.
MR ın ilk örneği abd ünilerinden birinde idi.
Yerin3-5 kat altında her türlü yalıtıma rağmen , yeteri kadar güçlü ve yönlendirilmiş alan oluşturulamadığı için aşırı duyarlı yapılan alıcılar çok küçük güçte yayın yapan Vatikan radyosunu "çekiyordu".
Bu anlatımda da benzer tevatür var.
Vücudumuzdaki en küçük metalin bile , şiddetli magnetik alanı altında , tehlikeli gerilimler üretebilecek bir jeneratöre dönüştüğü MR , tehlikeli değil uzun süre kalınabilir-kısa zaman aralıklarında tekrarlanabilir denilirken ondan çok daha kısa süreli röntgen ışımaları kesin zararlıdır.
Sınıfları pek yakın olmasada...
Kartlarımızı içerisindeki bilgilerin yazıldığı okunduğu chiplerin de enerji ihtiyacı benzer yolla karşılanıyor.
Tam olarak elimizin altında olan bir konu.
Ama insan çooook karmaşık bir yaratık.
Seni çok etkileyen olay bir başkasının umrunda olmayabiliyor.
Ve stres organizmanın en çok etkilendiği şey.
Bir takım stres unsurları yıkıcı olurken bir takım stres unsurları ise hayatiyet için şarttır.
Sadece bizim değil tıp ile uğraşanlarında çok sık yaptığı yanlışları bilelim , onlarda çok hata yapar ve şehir efsanelerine bizden çok inanırlar , emin olabilirsin.
Edit:
Aklıma "seti" projesi geldi.
Yıllar önce gönderilen Pioneer ve Voyager sondalarının yayın gücü "4" Wattır.
Bunları izlemek için kullanılan antenlerin "sanal çapı" ~~20km dir.
Avusturalya çöllerindeki meşhur " uzayda akıllı canlı " arayan kulaklar...
Radyo meraklılarına...