Yıldız Üçgen

Arkadaşlar şemalarınız güzel olmuş elinize sağlık,fakat şunu belirtmek isterim;büyük güçlü asenkron motorlarda yıldız-üçgen yol verilecekse dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi tecrübelerime dayanarak:yıldız kontaktörü,ana güç kontaktöründen önce çekmelidir.sebebi yıldız köprüsünün besleme verilmeden önce hali hazırda olması daha verimli olacaktır.110KW bir asenkon motor 200-250A gibi bir kalkış akımı çekmektedir.eğer yıldız kontaktörü ile besleme kontaktörü arasında kontak kapatma zaman farkı oluşursa bu akım tepe noktalara tırmanabilir.Şuan çizim programım olmadığı için düzeltme yapamıyorum ama anladığınızı sanırım.Kolay gelsin herkese.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Abıcım once otomasyon ısıylr ugrasıyordum bı sure ara verdım caddy cızımlerındende anlayamıyorum rıca etsem bana 1. Kontaktor a1 den no nodan nc ye 2 kontaktorun surasına sont ordan cık zaman rolesı surasına gıbı tarıfıne gore yapabılecegım sekılde bı tarıf edebılırmısın bos kaldıkca bana bu ıyılıgı yaparsan sana cok dua ederım abı banabı abılık yapabılırmısın
 
Solda ki kumanda devresi sağdaki güç devresi


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,466
Mesajlar
927,189
Kullanıcılar
452,030
Son üye
osman.kurucan

Yeni konular

Geri
Üst