yıldız üçgen kafamı karıştırdı

bağlantıları kontrol et atladığın yada eksik yaptığın varmı diye semayı çiz yada bul ve öyle kontrol et
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
motoruyn ılk kalkıs akımından dolayıda sıgorta atabılır ana salterının akımını bıraz yukselt tekrar dene ılk kalkınma akımı sıgorta attırıyor olabılırır
 
kalkışlarda üçgen,normalde yıldız olması gerekiyor.

burada motorun kalkışında üçgen bağlı olması gerektiğini mi ifade etmek istiyorsunuz.. kalkış anında üçgen bağlıyken yüksek akım çeker motorun kalkışı yıldız daha sonra üçgenle yol verilir diye biliyorum..

kalkislarda derken motorun kalkisindan, motorun yol almasindan bahsediyorsaniz eger yazdiklariniz yanlis bilgiler. motora ilk enerji verildiginde yildiz bagli olarak calisir ve sargi basina dusen gerilim dusuktur, motor yol aldiktan sonra ucgen calismaya gecer ve sargi basina dusen gerilim artar.

kolay gelsin...

bu arkadaşıma katılıyorum ilk anda sigorta vb gibi elemanların zarar GÖRMEMESİ için yıldız olarak motorun kalkınması sağlanır. yıldız bağlantıdaki amaç motorun yüksek akım çekmesini engelllemek.. daha sonra üçgene geçeriz.. üçgende motorun verdiği verim artar hız yıldızda da üçgendede aynıdır... sigortayı 25A bağla ve üçgende çalıştırmayı dene istersen sorunsuz çalışır fakat start a bastığım anda motorda hoplama vb hareketi göreceksin yıldız bağlama sebebini daha rahat anlayabilirsin.. kolay gelsin..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
motor ılk kakısta yıdız caısır sonra ucgene gecer

Direk üçgen kalkışta yapılabilir.Tabi bunun için motorun normalde üçgen çalışabilen bir motor olması gerekir.
 
motor 11 kw salyangoz tipi 4 kademeli pompa bağlı 3 tane termik yaktım siemens :D neden oldu anlamadım ama sonunda oldu önce yıldız 7 saniye sonrada üçgene geçiriyorum 3x25 amp siemens sigorta bağlı sorun yok şuan buarada 7 saniye fazla gibi geldi düşürürsem sorun olurmu ilk zaman rolesi gecikmeli aleyna marka idi attım entes bağladım daha iyi oldu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,876
Kullanıcılar
450,932
Son üye
ibo45

Yeni konular

Geri
Üst