Yıldız üçgen motor, motor devri

etkga

Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
292
Puanları
6
Yaş
46
Arkadaşlar merhaba bugün 11kwyıldız üçgen pano montajı yaptık motor önce yıldız kontaktörü ile yol alıyor sonra üçgenle devam ediyor kumanda da bir problem yok fakat anlamadığım şey su motor yıldızdan üçgene geçince sesinde veya devrinde gözle görülür bi değişiklik olmuyor sanki aynı gibi böyle midir biz mi farkedemedik yoksa bişey mi var yıldızdan üçgene geçince devirde veya seste farkedilir bi değişiklik olmalı mıydı?
 
Motorun besleme geriliminin değişmesiyle teorik olarak devir sayısı değişmez . Değişen sadece motorun torku yani döndürme gücüdür. Motor yıldız çalışırken motoru zorlayacak bir yük yoksa bu durumda üçgene geçince de motorun keyfinde bir değişiklik olmaz .
 
Son düzenleme:
Aslına bakarsak var hocam motor atık suyu çekmesi gerekiyor ama devreye aldık suda azalma çok az gibi, elektriksel değilde mekanik bir durum var galiba örneğin motorun hava yapması yada boruların tıkanmış olma ihtimali, besleme geriliminden kastınız yıldızdan üçgene geçiş midir? Çünkü gerilim olarak 380verdik değişiklik yapmadık, yanlış algılıyorsam eğer özür
 
Boşta kalkış yapıyorsa yada yükü azsa sesinde ciddi bir değişim olmaz. Yük varsa ses değişimi aşağıdaki videonun 44.saniyesindeki gibi olur.

 
Bu konu ile ilgili benimde bir sorum olacak. Bahçe sulama için kullanılan üç fazlı asenkron tip motorumuz vardı. Ben bu motora yıldız üçgen devre şemasını uyguladım zaman rölesi ile 3 sn sonra üçgen devreye giriyordu. Motorun öncesi yıldız bağlıydı. Aşağı yukarı 8 A gibi bir akım çekiyor motor. Ben bu motora yıldız üçgen yol verme uyguladım. Üçgene geçince sargılarında aşırı ısınma oluyor ve hafiften duman çıkmaya başlıyor. Sorum şu üçgen sarım veya yıldız sarım diye bir şey mi var? Üçgen sarım daha kalın telden mi yapılıyor acaba?
 
motorun hava yapma
Motor değil tulumba hava yapar . Eğer hava yapar ve dönmeye devam ederse ısınan tulumba yüzünden sızdırmazlık elemanları ( salmastra gibi ) bozulur ve yenilenmesi gerekir . Bu durumda tulumba su basamayacağı için motorda yüklenmez .
 
kardeş pompanın etiket değeri basma yüksekliği çok önemli örneğin h:10 metre yazar sen bu suyu 20 metre yukarı atamazsın etiketi kontrol ettiysen
1)pompa hava yapmış mı hava tıpası var dikkatli açman gerek
2)sarmastranın olduğu yerden su atıyor mu atarsa kaçak yapıp emiş yapmaz
3)fan sağlam mı diye bakman lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
130,069
Mesajlar
932,771
Kullanıcılar
453,065
Son üye
jros

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst