İlginiz için teşekkürler elektrikçimiz şu an içim yok servis çağırmak da işletme istemiyor nedenini anlayamadım Zaman rölesi var ana kontaktör çekiyor aynı anda bildiğim kadarıyla Yıldız'ın da çekmesi gerekiyor ama çekmyor Zaman rölesi 5sn sonra üçgeni çektiriyor
Yıldız kontaktörü zaman rölesinin kontağına bağlımı?Anlattığınızdan bağlı olmadığı çıkıyor ortaya ve bu arızayı bir elektrikçi yapmalı!Ama illa ben yapacağım diyorsanız yıldız kontaktörünün A1 ucu zaman rölesindeki no-nc kontağının no ucuna bağlanmalı zaman rölesinin kontakları değiştiğinde yani nc olduğunda üçgen kontaktörü a1 enerjilenmeli!Birde kontaktör çekiyor ve sizde yıldız köprüsünü yapmamışta olabilirsiniz!Yıldız köprüsünü yaptınız mı?Yine söylüyorum bir elektrikçi çağırın!Bu bağlantıdan dolayı motor yanarsa sizden parasını keserler!İlginiz için teşekkürler elektrikçimiz şu an içim yok servis çağırmak da işletme istemiyor nedenini anlayamadım Zaman rölesi var ana kontaktör çekiyor aynı anda bildiğim kadarıyla Yıldız'ın da çekmesi gerekiyor ama çekmyor Zaman rölesi 5sn sonra üçgeni çektiriyor
Yıldız kontaktörü zaman rölesinin kontağına bağlımı?Anlattığınızdan bağlı olmadığı çıkıyor ortaya ve bu arızayı bir elektrikçi yapmalı!Ama illa ben yapacağım diyorsanız yıldız kontaktörünün A1 ucu zaman rölesindeki no-nc kontağının no ucuna bağlanmalı zaman rölesinin kontakları değiştiğinde yani nc olduğunda üçgen kontaktörü a1 enerjilenmeli!Birde kontaktör çekiyor ve sizde yıldız köprüsünü yapmamışta olabilirsiniz!Yıldız köprüsünü yaptınız mı?Yine söylüyorum bir elektrikçi çağırın!Bu bağlantıdan dolayı motor yanarsa sizden parasını keserler!
UNUTMAYIN EHLİ OLMADIĞINIZ BİR İŞİ YAPAR DA SİSTEM ÇALIŞIRSA KİMSE SİZE AFERİN DEMEZ AMA EHLİ OLMADIĞINIZ İŞİ YAPARDA MOTORU YAKARSANIZ VEYA BİR ARIZA VE YARALANMAYA SEBEP OLURSANIZ SUÇLU SİZ OLURSUNUZ!