Yıldız - üçgen sorunu , yardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar, sorun ilginç şu basit devre uğraştırıyor insanı işte. Şimdi M kontaktörü
tam yıldızdan üçgene geçerken bırakıyor. Termik , sigorta atmıyor. bütün bağlantılar ve kontaktörler değişti. Sorun devam etti. Yerine yeni daha güçlü kontaktörlerle %100 çalışan pano takıldı , sorun aynen devam etti. Bu daha güçlü panonunda M kontaktörünü bıraktırdı. Ama motor yükten ayrıldığında normal yıldız üçgen çalışıyor. Yani bağlantı hatası yok , faz çakışması yok buna göre değerlendirelim. Motor bozuk olabilirmi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
zorlannma falan olsa zaten termik atması lazım arkadaşım dediğin sanırım üçgen kontaktörünün bırakması. acaba diyorum boşta çalışıyorya, yükte üçgene geçerken üçgen kontaktörü bırakıyor burda gerilim düşümü olabilirmi, mesafe ne kadar motorla pano arası
 
mesafe 2-2.5metre kadar. Üçgen kontaktörü değil . M ana motor kontaktörü bırakıyor. Bu mesafeyle 5 yıldan beri çalışıyor. Birde motor boşta uzunca süre çalışıyor.
 
kablonda bi sorun varmı bilemiyorum yani bi yere temas edip kaçak oluşturup gerilim düşümü yapabilirmi bilemiyorum. eğer ondada bi problem yoksa geriye motor kalıyor, ama motorda problem olsa kontaktörü neden bıraktırsın. ya termik atar yada sıkışır sigorta atar olmadı motor yanar. bu nasıl iş yaa anlamadım kumandada problem var desem panoyu değiştirmiş daha yüksek değerli kontaktör pano takmışsın.
 
soycul arkadaşım , bende şaşırdım yani uğraşıyoruz. Motorun sargılarıda normal gözüküyor. Omajları aynı. Zaten boşta normal çalışıyor. Olmazsa motoru sardırmaya yollayacam. Cins sorun bu basit bağlantı ve devrede. İlginç olan M kontaktörü bırakıyor.
 
selam burada yıldız-üçgende bağlantı sorunu var uçlar yanlış bağlı bağlantıyı kontrol etmeniz lazım

Motor boşta gayet güzel çalışıyormuş ama.Yıldızdan üçgene geçmiş.
Sorunsuz olan diğer panoda da aynısını yapmış.

Motorun sargılarında birşey olmasın.
 
Arkadaşın dediğine göre motor termik açmıyormuş kontaktör atıyormuş.
Bu atan tip kontaktörler de tabikide ayar olması lazım ondan bahsediyorlar sayın serkut

yener74 tekrar ediyorum Kontaktörde ayar olmaz sadece kullanacağın güce göre kontaktör secimi yaparsın.Ayar termik rölelerde olur.Yaklaşık 22 senedir ayarı olan bir kontaktör görmedim.Eğer kontaktör bırakıyorsa kumanda devresinde bir arıza vardır.Zaman rölesinin kontağının geçirmemesi gibi....
 
Kumanda devresini harici kaynaktan beslemeyi deneyin Büyük ihtimalle probleminizi çözer.dediğinize göre motorda problem yok
 
Son düzenleme:
üçgende direk kaldırayım bakayım ne olacak...
 
arkadaşım gerilim düşüklüğü olabilir yada motor uçlarının çaprazlaması terstir. ama büyük olasılıkla gerilim yükte iken düşüyor. kayışları sökünce çalıştığına göre yükte gerilim düşüyordur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…