yıldız üçgen sorun

daha önce buna benzer benimde başıma geldi sorun zaman rölesiymiş değiştim geçti.sizde zaman rölesine kontaktör bobine bakın eğer sağlamsa yükte iken voltajı ölçüp bi gözlemleyin
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kuvvet hattı sigortalarını çıkar.kumanda devresini boşta dene .sistemin normal çalışıyorsa voltaj düşmasi,çalışmıyorsa kumanda devrende arıza var.
 
1* kardeş kontaktörlerin markaları aynımı
2* tamir (kontakımını konturul) ettimi
 
nasıl yani üçgen kontaktarü çekmediği için mi duruyor yoksa motora üç faz geldiği halde mi çalışmıyor.
 
Kumanda devresindeki yıldız kontaktörünü devrede çıkaran üçgen kontaktörünü devreye alan kntak planını kısa devre kontrolü yaparak kontrol et.Kontaklarında korozyon olmuş olabilir. Bir de deneyebilirsen motoru direk üçgen bağlantısını yaparak direk yol ver .Bir vuruntu yoksa kumanda devreni gözden geçirmeni tavsiye ederim....
 
Senin tek sorunun üçgen kontaktörü ile alakalı... Eğer yıldızdan üçgene geçişte devir, tork vb. istenilen seviyeye ulaşmadan üçgene geçirmek istersen motor demeraj akımını yenemediğinden dolayı büyük ihtimalle korumya alır ( sigorta, termik vb. atar. ) Ancak senin dediğin gibi sadece üçgene geçişte herhangi bir sorun yaratmadan duruyorsa o zaman üçgen kontaktöründe yada zaman rölesinin kontaklarında sorun vardır.
 
Kardeş dediğine göre sorun yıldız baglı kontaktörün yardımcı kapalı kontaklarını ve zaman rölesini gözden gecirmeni tavsiye ederim.
 
baksana bıse dıyımmı senhıc baglantılardan oynadınmı
oynadıysan sayet motorun yıldızdan cıktıktan sonra ucgene gecen ucların yerlerı r-s-t fazlarını dogru bulmuyosa motor ılk etapta bı bugggg dıye bıses cıkarıryanı motora gıren ılk rst fazlarıyla cıkan rst fazları arasında bı karısıklık vardır dıye sen baglantını kontrol ed motorun calısır hemserım
 
Uzun zaman geçmiş. Başka birşeyde yapılmamışsa Zaman rölesi kontakları okside olup akım geçirmeyebilir. Üçgen kontaktörü bobin klemensleri okside olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,828
Mesajlar
920,817
Kullanıcılar
450,920
Son üye
cihan.demir

Yeni konular

Geri
Üst