3 haftayı geçti uğraşalı her türlü ayarı denedim olmuyor gecen zamanamı yanayım ettiğim masrafamı yanayım bilemedim
Bazen teoriye harcayacağımız zamanı boşa harcanmış sayıyoruz ve direk pratiğe geçmek istiyoruz ama bu daha fazla zaman kaybı ve bazende maliyet kayıpları olarak karşımıza çıkıyor (malesef bir adet stepmotor sürücümü bu sebepten yakmıştım, kırılan uçlar heba olan malzemeler bunları saymıyorum bile). Öncelikle size bu forumda biraz araştırma incelemeler yapmanızı tavsiye etmek istiyorum, bu konuda yenisiniz ve cnc makinaları herhangi bir bilgisayar yazıcısı veya tarayıcısı gibi tak kullan değildir. Gcode mantığı, mach3 ayarları, step motor ve sürücü ayarları, bunların birazcık oturması gerekiyor. Şimdi adım adım gitmekte fayda var.
- bu titreme olayı Gcode çalıştırırken mi var, yoksa boşta çalışırken de aynı mı
- titreme yapan eksenin step motor sürücü ayarı ile diğer sürücülerin ayarları aynı mı (olması gereken ayar mikrostep 800 olacak şekilde olursa sürücü üzerindeki pinleri sırası ile 1-on 2-off 3-off 4-off 5-on 6-on olarak ayarlayın
-titreme yapan eksen motorunun bağlı olduğu kabloyu diğer sürücüye bağladığınızda titreme yapan eksen değişiyor mu, yeni bağladığınız motor mu titreşim yapıyor. birde kontrol kartınızın eksen çıkışlarını aynı şekilde kontrollü değiştirerek kart çıkışında sorun olup olmadığının gözlemleyin.
-mach3 te config-->motor tuning ayarlarınızın her eksen için Ekran görüntüsünü ekleyin.
bunların hepsini yaptıktan sonra tek mesajda yaptığınız adımları ve sonucu yazarsanız biraz daha faydalı yardımlar dokuna bilir.
Sürücüde ki switch ayarlarını söylenen gibi yaptınız mı?
Bu ayarları yaptıysanız resimlerde ki gibi kalibrasyon yapın 3. resimde ne kadar gitsin diye soruyor 4. resimde ne kadar gittiğini soruyor 3. resmi yapmadan önce başlangıç yerine işaret koyun tamam deyin hareket bittiğinde 4. resim karşınıza çıkacak başlangıçla bitişi ölçüp buraya yazın tamam deyim bunu her eksen için yapın
[QUOTE="Emrah45, post: 752945, member: 373463" ]mach3 ün kesim ekranında da titreyerek gittiği görülüyor ve titremeyi bütün eksenler yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?