Yağmur ve elektrik

vol44

Üye
Katılım
21 Ocak 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Yağmur yağınca hatta hava kapadığında dahi elektrik kesilmesinin sebebi nedir?Elektrik sistemimizin bu zayıflığı nerden kaynaklanıyor?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bunun sebebi şunlar olabilir, og(orta gerilim) izalatörlerinin çatlak olması sonucu yagmur yağması ile bu çatlakların faz toprak kısadevresine neden olması veya iletkenlere degen agaç dallarının yağmurla ıslanması sonucu kısa devrelere neden olması veya genelde yagmur yagdığında beraberinde rüzgarda olduğundan iletkenlerin kopması veya kısa devre olması diye biliyorum.
 
Geçici elektrik kesilmeleri,yüksek gerilim hatlarına yıldırım düşmesi,hat koruma sistemlerinin devreyi açarak sistemin hasar görmesini engellemesidir.Bilginize.
 
Havanın kapalı olmasıyla elektrik enerjisinin kesilmesi arasında hiç bir bagıntı yoktur.Ancak orta gerilimde;yagmurlu havalarda,diger arkadaşında söyledigi gibi enerjinakil hatlarındaki izalatörlerde zamanla ufak çatlamalar oluşur ve yagan yagmur bu çatlaklıklardan sızarak hattaki iletkenle direk arasında yani faz ve toprak arasında kısa devre yol açar ve buda hattın baglı bulundugu kesicinin koruma rolesinin toprak korumadan açmasına dolayısı ile hattın besledigi müşterilerin enerjisiz kalmasına neden olur.Agaç dalının yamurdan ıslanarak üzerindeki direncin düşmesine sebebiyet verir ve rüzgarla savrulup hattaki iletkene degdiginde aynı koşullar açıga çıkar ve hattın gene açmasına neden olur,fakat agaç canlı bir organizma oldugundan dolayı sadece yagmurlu havalarda degil rüzgarlı havalardada iletkenle tema ettigi anda hattın açmasına neden olur,yagan yagmur sadece direncinin düşmesine sebep olur...
saygılarımla;
 

Forum istatistikleri

Konular
129,036
Mesajlar
922,718
Kullanıcılar
451,298
Son üye
alitoloji

Yeni konular

Geri
Üst