Yağmurlu Havada Sokak Lambası Arızalanıyor

Fotosel sorunu gibi geldi bana...

burada iki tane alternatif var iki lambada aynı anda gidiyor olması ikisininde aynı anda enerjisinin kesiliyor olma ihtimali.ama anerjisi kesilse diğer lambalar nasıl yanıyor diye haklı olarak soracaksınız.peki diğer lambalar başka hattan beslenme ihtimali varmı acaba hattı takip ederek gözle bi izle.öbür ihtimal cıvalı lambalar ısındıklarında sönerler soğduklarında tekrar yanarlar.tedaşa arıza bildir. gelip bi baksınlar en azından ampulleri değiştirirler. artık genelde cıvlı yerine sodyum ampulleri takıyorlar.slm

burada iki tane alternatif var iki lambada aynı anda gidiyor olması ikisininde aynı anda enerjisinin kesiliyor olma ihtimali.ama anerjisi kesilse diğer lambalar nasıl yanıyor diye haklı olarak soracaksınız.peki diğer lambalar başka hattan beslenme ihtimali varmı acaba hattı takip ederek gözle bi izle.öbür ihtimal cıvalı lambalar ısındıklarında sönerler soğduklarında tekrar yanarlar.tedaşa arıza bildir. gelip bi baksınlar en azından ampulleri değiştirirler. artık genelde cıvlı yerine sodyum ampulleri takıyorlar.slm

Efendim, lambalar tek bir hatta bağlı hepsi. Direklerin tipleri A Tipi Demir Direkler. Direk üzerinden 5 hat geçiyor. (R-S-T-Mp-Sokak)

Değerli Ustalarım arıza ile ilgili şunu bildirmeyi unuttum sizlere. Her iki lamba sönünce, bu sönme ile birlikte bizim evdeki lambalar ve diğer alıcılarda küçük bir gerilim düşümü oluyor yani atıyorum;evdeki bir lambanın ışık şiddeti saliselik azalıp (Dışarıda ki lambalar sönünce) yine eski haline geliyor.

senin şu anda söylediğine göre tedaşı çağırıp drekteki nötrleri bi sıkmasını yenilemesini söylersen iyi olur. nötr yağmurlu havalarda korozyona uğruyor ve yıldız noktası bozuluyor.slm

Sn. REZİSTANS çok sağolun ilginiz için. Nötr Klemensi derken, lambanın mı yoksa hat başındaki(TR Merkezindeki nihayet direğindeki) nötr klemensini mi kast ettiniz?.

Son düzenleme:
Ben de ekleme Yapayım

Turuncu Renkli Yanan,Dışı(Kavanozu Beyaz Renkte OLan ) Lambalar Sodyum Buharlıdır.

Beyaz Renkli Yanan,Dışı(Kavanozu Beyaz Renkte Olan) Lambalar Civa Buharlıdır.

Turuncu Renkli Yanan,Dışı(Kavanozu Şeffaf Olan) Lambalar Sodyum Buharlıdır.

Beyaz Renkli Yanan,Dışı(Kavanozu Şeffaf Olan) Lambalar Metal Halide'dir.

sokak lambalarının nötr klemenslerini değiştirin sorun ortadan kalkacaktır
Katılıyorum.İki lambanın aynı arızayı veripte hattaki lambaların arıza vermemesi gibi bir arıza söz konusu değil.Tesadüften kaynaklı nötr oksitinden oluşan bir arıza bu.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri