Yardım edermisniz :/

yilmazhzl

Üye
3 fazlı motoru 220 volt ile çalıştırabilirmiyim ?

220Volt 1 faz ile mi...Yoksa 220V 3 Faz ile mi...3 faz ile çalışır.Tek faz ile çalışmaz.

3 faz ile nasıl çalışır yani anlatabilirmsin ?

Merhaba arkadaslar,
5 voltn yada 6v sabit voltaj verip 2amp çekildiğinde voltajı sabit kalacak bir devre için ne yapabilirim? 7805 ile bir devre kurdum ama akım 1 ampere gelmeden voltaj 7805 ragmen düşüyor ana güc kaynagı yeterli akımı verebilecek durumda ama 7805 den beslemiyor, voltaj düşüyor.Yardım lütfen.

Evet çalıştırabilirsiniz..En hızlı ve kolay yolu sürücü kullanmak. Pahalı olur diyorsanız, sargıların birine uygun değerlerde paralel kondansatörler bağlamak yoluna gidebilirsiniz. Nasıl yapılacağı konusunda forumda bilgi mevcut. Saygılar

evet çalıştırabilirsiniz motor üçgen veya yıldız bağlantı gerilimi 220 volt ise 220 voltluk bağlantı grubunda örneğin u-v veya u-w veya w-v uçlarından 220 volt verir boşta kalan uç ile faz veya nötr arasına kondanstör bağlayıp çalıştırabilirsin. şunu da unutmamak gerekir motor gücü bağlantı şekline göre anma gücünün 2/3 ile 1/3 oranında düşer
3 fazlı motoru 220 volt ile çalıştırabilirmiyim ?

Selam
Sayın yilmazhzl ' nın sorusuna cevaben .Sorudan anlasılan Sebeke 380 volt trifaze.Motor ise tifaze 220 volt.
Bu durumda motoru etiketi 220/380 üçgen /yıldız ibaresi varsa ve trifaze 220 voltluk trifaze bir gerilim sebekesi mevcut ise motoru üçgen bağlayarak çalıstırabılırsın.Çünkü motor sargı gerilimi 220 volt tur.
Bunun yanında yeni nesil sürücüler var.Bunlar pahalı uygulamalar.Basit olarak çalısma prensibi.Güç elektroniği kullanarak mevcut AC gerilimi DC gerilime çevirip sonra istenen AC frekans ve gerilimine çevirmek olarak basite indirgeyerek açıklayabilirim.
Soruyu yanlıs anlamıs olabilirim.Su link'e göz atmanız faydalı olur.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/elektrik-motorlari/49972-3-fazli-motoru-1-fazda-calistirma.html

Forum istatistikleri

Konular
129,846
Kullanıcılar
452,701
Son üye
Kerem1453

Yeni konular

Geri