Ya yelek 7-24 buradasın ne zaman gelsem mesajların aynı.Çok merak ediyorum sen bu mesleği secerken ne bekleyerek sectin.Mühendislik secenlere akılsız demissin kendi yorumunla.Acaba sen secerken aklın nerdeydi demezlermi adama?KPSS memuru oldun ne güzel işte git memurluk yap,bırak muhendisler kendi işini yapsın ne kadar para aldıgıda seni baglamaz zaten sen yata yata alcan paranı dimi
Bu mesajı yazan mı yoksa bu mesajı beğenen mi tuhaf bilemedim. Evet mühendisliği bu ülkede bu devride seçen kişi akılsızdır, bende seçerken akılsızdım. Akıl ile zeka başka şeydir. Ben sana göre yata yata iş yaptığım bir işi dayı ile torpil ile değil çalışarak hakkımla kazandım. Ve atandım diyede durmak yok her zaman her yerde çeşitli fırsatlar vardır ve daha iyi kurumlar vardır, bunlarında peşinden gidecem. Bu arada kpss ye çalışanlara bok atan ( sanki kendileri girmedi !!) müthiş kişiler , kpss ye çalışmayıpta şantiye yada bir fabrikada amele puantajı tutsaydım daha iyiydi sanırım, liycy kablo, jystc kablo kaç damarlı , şu kadar gerilim düşümü olur şu kesitte, yada hakediş kümülitif toplamı şu bu diye dört işlem bilen herkesin kolaylıkla yapabileceği şeylerde çalışsaydım daha mutlu olacaklardı. Evet 3 sınıfta gözüm açıldı, diğer mesleklerle çalışma şartlarıyla kıyaslamaya başladım. Onun için yıldızda
Elektrik mühendisliğini okumak çankırıda iktisat okumaktan daha kötü bir seçim!!! hemen celallenme bunu derken biraz derin düşün!!! İktisat okuyan adamın iki seçeneği var ya kpss ya banka, bu iki seçeneğe göre daha üniversitede okurken hazırlanıyor. Atanıyor devlete minimum 2 bin tl ile işe başlıyor, haftada 5 gün çalışıyor, saat en geç 5 te paydos ediyor. Şef falan olursa bu ücreti 3 bin tl ye çıkıyor. Çalıştığı yerde biriyle evleniyor, al sana evine giren 5-6 bin arası bir güzel ücret, kendilerine ayıracak vakitleride çok. Gel bakalım mühendise, üniversite okurken belirsiz bir gelecek için ingilizce kursu, autocad kursu, c++ kursu,odaların düzenlediği eğitimlere katılma (bu arada okurken bölümün zorluğu, yazları staj zorunluluğu gibi bi sürü angaryasıda var) uğraş dur. Mezun ol, torpilin yoksa kurumsal bir firmaya girmezsen, asgari ücretin biraz üstü bir ücretle tecrübe diye başlarsın. İşsiz falan kalmazsan 10-15 yılda 5 bin tl civarına ulaşırsın, bu arada ne haftasonu ne adam gibi yıllık izin kullanabilirsin, bu yılların getirdiği tecrübe sana bi sürü sağlık problemide getirecektir. Emeklilik yaşı 65 olduğuna göre bu parayla iyi birikimde ayırmak zorundasın çünkü emekliliği beklerken büyük ihtimal ceptende yiyeceksin. Şimdi hangisinin hayatı daha mantıklıdır.
Ben bir şantiyede iki haftada tek bir gün izin yapacam, o sırada öğretmen arkadaşım 6 gün tatil yapacak. Ama diyecekler öğretmen arkadaşımın yaptığı iş zor. İngilizce kursuna çocuğumu yazdırmaya gidecem, ben 250 tl öderken, öğretmen arakadaşım çocuğuna 125 tl ödeyecek, çünkü öğretmen çocuğuna indirim var. 2000-2300 tl maaş alan öğretmen arkadaşım zor geçindiği için, sinemaya daha ucuza, toplu ulaşıma daha ucuza gidecek. O sıradaki mühendis iki haftada 13 gün günde minumum 10 saat çalışıp 1.800 tl maaş alırken, kimse mühendisin durumuna bakmayacak!!!!
Mühendisi, doktorla, eczacıyla, fizik tedaviyle hiç kıyaslamayacağım, hem maddi hem manevi korkunç bir fark çıkar!!! Eh bu şartlarda hala mühendislik seçen kişi akılsızdır, tabii iki senede 10 bin maaşlar, özel arabalar gibi şehir efsanelerine bakıp kananlarda akıl aramak saflık olur. Dediğim gibi ilerki yıllarda akılsızla birlikte zeka seviyeside düşük olanların tercih ettiği meslek dalı olacak. Dediğim buydu. Şu an bile benim karşılaştıklarım var, bir 10 yıl sonrasını düşünmek üzücü verici.
Ah ben niye devleti istedim diye açıklamayada esasen gerek yok, eğer mühendislik tutkuysa ben türkiyede de özel sektörde bunun yapıldığına inanmıyorum, zaten yapılsa ortada bir ürün bir gerçeklik olur!! nerde!! Maaşlı çalışanlar ya bir holdingin yada bir patron ve ailesinin angarya işlerini yapıyor, iş veren olanlarda artık tüccar olmuş!!! eh o zaman niye devleti seçmeme memurluk deyip küçümseme var, şu an sosyal denge tazminatıyla 3.600 tl gibi bir ücret kazanacağım, sabah sekiz akşam 16 arası haftanın 5 günü çalışarak. Hemde ilk maaşım 15 günlük farkla birlikte ayın 15 in de bana verilecek. Şu eleman arayanlar forumunda bu maaşı (şartları geçtim) kim verebilir. Adam mısıra mühendisi 1.800 dolara göndermeye çalışıyor. İlanlar orada. Develtteki mühendisliği memurluk deyip, özeldekine mühendislik diye ayırmaya kalkmayın yemezler!!!