Benim bildiğim
ABB mi
yeni mezun mühendise 3.500 tl verecek, güleceğim yoktu, hele teknisyene 2.500 tl, vay yavrum vay... bazıları hayallerini anlatıyor... nasıl bu kadar kopuksunuz gerçek yaşamdan, onu geçtim bilde bilmiş gibi cevap veriliyor... ABB ye gidin 3.500 tl maaş isteyin, tarihin en kısa görüşmesine şahit olursunuz...
6 mühendis arkadaşım vardı ABB de çalışan , şu an 4 ü çalışıyor... o yeni mezun arkadaşın aldığı ücreti sadece 2 si geçebildi, diğer 4 arkadaş o ücreti bile alamadı... Alanlarda Türkiyede dolaşmadıkları il kalmadı... bu arada herhalde 20 yakın teknisyen de tanırım, 2.500 tl maaşın yanından uzağından geçmiyorlar...
Mühendislik geneli için söylüyorum , güzel ülkemde iyi para kazandıran bir meslek değildir, zaten öss puanların düşmesi bu yüzdendir... Hele hele işsizlik gibi bir vebada vardır...
Yeni mezunsan ve küçük bir kobide işe başladıysan 700-800 tl, kurumsal bir firmada 1.000-1.500 tl arası maksimumdur, nadir olarak 2.000 tl ile başlatanlar vardır ama çok az sayıda firmadır...
Şöyle düşünün yeni mezunsun 3.500 tl (maşallah suyundanda koy, mühendislikte çığır açıyor arkadaş neyse), 5 yıl tecrübeli olunca sanırım 40 bin tl civarında kazanır saygı değer arkadaş, şu foruma girenlerin %98 için esnaf olsun maaşlı çalışsın mühendislikten eline net 3.500 tl geçtiğine inanmam...
Piyasadan haberiniz yok tamam, her söylenen kanacak kadarda acemisiniz, hayal gücünüzde oldukça yüksek bunada tamam ama sonuçta bir bu ülkede 20 küsür yıl oksijen harcadınız, etrafınıza bir bakın burası TÜRKİYE...