Yol Aydınlatma

Katılım
18 Mar 2008
Mesajlar
139
Puanları
1
Yaş
39
5,5 km. uzunluğunda bir yol için orta refüje 54 m. aralıklarla çift konsollu 2x400 W armatürlü aydınlatma direkleri dikilecektir. Yolun başlangıcında ve sonrasında her 2 km. de trafo mevcuttur. Bu hatta kullanacağım kablo kesitlerini ve gerilim düşümü değerini nasıl belirleyebilirim ? Her direğe bir faz verirsem 0,074 lü iki faz verirsem 0,056 lı formülü mü kullanacağım. Yoksa her şekilde 0,0124 lüyü mü kullanacağım. Kafam karıştı lütfen yardımcı olun...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Belirli mesafelerde aynı akım çekileceği için bu tür hatlara homojen yüklü açık hatlar denir.Hesaplama yöntemi biraz farklıdır.Yazdığınız formüllerle hesaplanmaz.
 
Peki nasıl hesap yapacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
 
Elektrik üretim iletim dağıtım kitablarından araştırma yapabilirsin.Bu yapacağınız işin bir projesi yokmu projede hesaplanmış olmalı veya siz projeyi hazırlayacaksanız bir kaynaktan konuyu öğrenin.
 
bana Hazır yol aydınlatma projesi lazım nereden bulabılırım yardımcı olur musunuz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,907
Mesajlar
921,582
Kullanıcılar
451,059
Son üye
landonor
Geri
Üst