Yumatu recevier display ışıgı

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Ustalarım hayırlı akşamlar. Öğrencim, Yumatu mx serisi recevier getirdi. Arızası ise display yeşil ışık yanıyor ama cihaz açılmıyordu. Besleme çıkış voltajları normaldi. Ama bu forumda öğrendiklerim kadarıyla besleme katı çıkış voltajları normal olsa bile kondansitörlerin sağlam olduğu anlamına gelmiyor yük bindiği anda kapasitörlerin iflas etmesi söz konusuydu.
Ben de blok kond. çıkış 690 V ölçükten sonra çıkışlardaki kapasitörlerden şüphelendim. 470 uf 35 v, 220 uf 25 v, 470 uf 16 v kond. değiştirdim. Sonuç recevier hayata döndü. Paylaşmak istedim belki bir arkadaşımızın işine yarar.
Hayırlı akşamlar...

Hocam ellerine sağlık ..bu yaptığınız işlemleri resim veya video ile yaparsanız daha yararlı olabilir

Elinize sağlık sayın hocam.
Küçük bir ayrıntıyı düzeltmeme izin verin.Konuyu okuyacak yeni arkadaşların kafasında yanlış bilgi kalmasın.Blok kondansatörün bacaklarındaki dc gerilim max. 290 - 300v dur.690v sanırım el sürçmesi.Teşekkür ederim.

Elinize sağlık sayın hocam.
Küçük bir ayrıntıyı düzeltmeme izin verin.Konuyu okuyacak yeni arkadaşların kafasında yanlış bilgi kalmasın.Blok kondansatörün bacaklarındaki dc gerilim max. 290 - 300v dur.690v sanırım el sürçmesi.Teşekkür ederim.
Vallahi sana helal olsun ustam. Burada bir hata yaptığımı bir ustanın bu hatayı düzelteceğini tahmin ediyordum. Sonradan ben de düşündüm bunu sanırım ACV'de ölçtüm bu değeri gördüm.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,672
Son üye
semik60

Yeni konular

Geri