Z ekseni durup duruken dalma sorunu, bilgilerinizi paylaşın lütfen..

Orcasoon

Üye
Arkadaşlar merhaba kendi yapımım olan cnc cihazını 1 aydır sorunsuz kullanıyordum şimdi ise gerek kesim gerek relief yaparken rastgele z ekseni dalıyor ve z motoru hem aşağı komutta hem yukarı komutta sadece aşağı yönde çalışıyor sistemi kapatıp açınca düzeliyor sorun hakkında yardımlarınızı esirgememeniz dileğimle..

Arkadaşlar merhaba kendi yapımım olan cnc cihazını 1 aydır sorunsuz kullanıyordum şimdi ise gerek kesim gerek relief yaparken rastgele z ekseni dalıyor ve z motoru hem aşağı komutta hem yukarı komutta sadece aşağı yönde çalışıyor sistemi kapatıp açınca düzeliyor sorun hakkında yardımlarınızı esirgememeniz dileğimle..

Eksenin kablosundan kaynaklanıyor olabilir çünkü bu motorlar kablolardan noise kapabiliyor. Kabloyu diğer kablolardan ayırıp (yani biraz uzaklaştırıp) deneyin. Bağlantıları da gevşemiş olabilir.

Kablo ilk bağladığım şekliyle duruyor önceden sorunsuzdu ama dediğiniz gibi gevşemiş olabilir kontrol edip sonucu tekrar yazarım.

Step motorunun bir fazında temassızlık yada kopukluk var.

kablo,kaplin ve mach diyorum bende. Kcamla bir deneyin bakalım ne olacak.

bende şöyle bir bilgi veriyim.
PCB yaparken çıkardığım g-code u AutoLevel diye bir programla tekrardan gcode çıkarıyordum.
ama yolları kazıtırken sıkıntı yok sadece kartın etrafını keserken hep aynı anda Z ekseni ilk önce 2-3mm dalıyor daha sonra 10-15mm yukarı çıkıyor. bu dediklerim anlık ama aniden oluyordu. sorun gcode da AutoLevel programı biraz sıkıntılı bir program.

G-code ile ilgili sorun yoktur diye düşünüyorum komutlar doğru geliyor z-ekseni sapıttığı için yukarı cıkacağına tekrar asağı iniyor böylece fazla dalmış oluyor, bazen ilk açısta da hem yukarı hem aşağı komutta z aşağıya iniyor kapıyom düzeliyor. Pc ye format atıp mach3 sıfırlayacağım, kablolarıda tekrardan elden geçircem sonuçları paylaşırım, değerlendirmeleriniz için teşekkürler.

senin sorunun z eksenindeki motor kablolar ve akımla ilgili sanırım. ama benim belirttiğim programın hatası var kullanmak isteyen arkadaşlara bilgi Autolevel programı sorunlu. Çünkü bunca kesip biçme işinde hiç sorun yokken autolevel gcode u çıkarıp hep aynı herde böyle bir sorun yapması programsal. bilginiz olsun

Forum istatistikleri

Konular
129,746
Kullanıcılar
452,477
Son üye
zeynolll
Geri