kbe06
Üye
rölenin markası legrand. bu resimde bağlantıda hata vardı hocam, sonrasında belirttiğiniz gibi röleden çıkanı bobine girerek düzelttim.Bu zaman saatinin markası ne? Bu bağlantıda ben mi yanlış görüyorum yoksa zaman saatinin rölesinden çıkıp kontaktörün kontaklarına enerji verilmiş oradan da bobine yani akım yine röleden geçiyor.
Yanlış görmüş de olabilir net değil zaman saatinin röle uçları kontaktörün bobinine gittiyse sorun yok. 10 adet 9w ampul 1 amper bile etmiyor sigorta zaten yanlış seçilmiş o sigorta atıyorsa ya sigorta bozuk ya devre elemanların. Ne olursa olsun sigortayı 6 amper (B tipi) ile değiş. Bağlantıları kontrol et gerekirse tekrar sök tak. Basit bir temassızlık için bütün panoyu söktüğümü hatırlıyorum.
son halini paylaşıyorum, kırmızı ve maviler ile nötr-faz hatlarını da çizdim mevcut bağlantının.
şu an atık durumda olan b25 sürekli atan tek kutup. bu atınca sayacın altındaki 3 kutup b32'yi de attırıyor. röleyinin zaman saatini manual çevirince kaç tur dönerse dönsün sigortada atma yok. ama ne zaman kendisi saati geldiğinde otomatik giriş-çıkış yapıyor o zaman b25 b32 ikisi de atıyor.
bugün ilk iş tek kutubu C tipi ile değiştirip 1-2 gün gözlemleyeceğim üstadım. Teşekkür ederim.Led armatürler, güç değerleri küçük olsada,sayısı 5-6 yı geçmesi halinde,sigorta karakteristiği olarak,Schneider dokümanları C tipi sigorta öneriyor.
inanır mısınız 2-3 "elektrikçi" çağırdık, onlar da benim gibi röleyi elleriyle çevirdi atan sigorta olmadı. burada bir sorun yok abi diyip gittilerBir elektrikçi çağırınız.