S7-300,vat ve g/Ç force etme

Titus

Üye
Merhaba arkadaşlar,

i0.0 açık kontağına bağlı q0.0 çıkış bobini olan basit bir LAD ile VAT üzerinden giriş çıkışları force etmeyi denedim.

VAT üzerinden Q0.0'ın değerini 1 yapmak istediğimde PLC buna üzün vermiyor, aynı şekilde io.o 1 değerini aldığında da ben VAT üzerinden Q0.0'ın değerini o'a çekemiyorum.

Kısacası s7-300 PLC'ler ile VAT'ı kullanarak G/Ç adreslerinin değerleri nasıl force edilir??

Güzel soru; program ilgili adresi taradığı sürece VAT tablosundan force yapamassın ilgili çıkısı STL e geçip satır başlarına // ko***** kapa ve force i tekrar dene VEYA jump komutunu kullanarak ilgili çıkışı atlat yani bypasss et ve force u tekrar dene.Örneğin;
Kod:
 ju atla // Atlanacak Network ün başına bu komutu koy STL de
 A m1.0 
 =q0.0  // Burası force olacak çıkış, VAT tablosundan çıkışı forslayabilirsin artık 

atla:nop 0 // Program buraya zıplayacak 8) dolayısıyla çıkışı taramayacak

Veya diğer bir yöntem çıkışa paralel bir merker at(program içinde kullanılmayan!) bütün şartlardan bağımsız ve o merkeri force la çıkış mecbur 1 olacaktır.
Girişler için force olayını kullanamassın...
S7 300 de çıkışları ayrı bir fonksiyonda toplayıp o fonksiyon içinde merkerlerle ilişkilendirirsen force olayını daha rahat gerçekleştirirsin örneğin;
OB1 içinde

call OUTPUTS // diye çıkışları bir fonk.da toplarsanız OB1 içinde bu fonk. satır başına // koyup yükleyyerek programdan çıkışların yetkisini elinize alırsınız. Bu teknikle devreye almalarda baya kolaylık sağlarsınız.
Benim kullandığım teknik şu şekilde
Kod:
           A MX.Y
           JC ATLA
           call FC1 //Çıkışların bulunduğu fonksiyon
      ATLA:NOP 0
VAT tablosuna girip MX.Y yi force edince çıkışlarla istediğim gibi oynuyom. İşim bitince MX.Y yi 0 yapıyom yetkiyi programıma veriyom 8)
Kolay gelsin...

Son düzenleme:
sn. titus VAT açıkken ALT+F2 yaparak, force values ekranından istediğin çıkışı/girişi programdan bağımsız force edebilirsin.
CPU nun tipi önemli.
Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
129,876
Kullanıcılar
452,744
Son üye
ProCan

Yeni konular

Geri