1 fazlı motor için invertör

bende dimmerle kontrol yapabileceğini düşünüyorum

dımmer devresi ile volt ayarı yapılır asenkron motorun devrını degıstırmenın ıkı yontemı vardır bırıncısı ıcındekı sarım sayılarını degıstırmek bv yontem cok zahmet malıyet zaman verim dusuklugu kısaca ımkansız denılebılır ıkıncı yontem ıse frenkansını yanı ınvertor hıc boyle bır soru ıle karsı karsıya kalmadımm ama dusuncelerımın dogru olabılecegıne ınanıyorum... kondansatorun gorevı yardımcı sargı olarak calısması ınverto r varsa kesınlıkle kondansator olmaz AC220V GIRIS AC 380V CIKIS INVERTORLER VAR CIKISIN BIRINI MOTORA BAGLAYACAKSIN NOTR HATTINI ISE TOPRAGA BAGLAYACAKSIN TOPRAKLAMA HATTINI SAGLIKLI BIR SEKILDE CEKMEYE DIKKAT ET
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dımmer devresı sınus oidalın max ve mın sevıyelerını ayarlar bızım 1 sanıyede olusan sınus oıdal sayısını ayarlamamız gerekıyor
 
Merhaba,

İnverter bağladığınız zaman kondansatör'ü çıkarın.
Monofaze giriş trifaze çıkış standart bir inverter'in iki fazına motorun faz nötr'ünü bağlayarak hızını değiştirebilirsiniz. Ancak tabiki üç faz motor gibi olmaz.
Hız değişir, ancak motor çıkış torqu değişebilir.

İyi çalışmalar.
Kondansatör motorun ilk kalkınmasında önemlidir.Eğer kondansatörü çıkarırsanız motorun kalkınamayacağını düşünüyorum yanılıyor isem düzeltin lütfen.

__________________
''Hiçbirimizin aklı, hepimizin aklından üstün değildir.''
oonurr isimli Üye şuanda online konumundadır oonurr isimli üyenin yazdığı bu Mesajı değerlendirin. Mesajı Moderatöre bildir
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla AC KONDANSATORUN CALISMA FREKANSI DISINDA FARKLI BI SAINYAL GELIRSE KONDANSATOR BOZULUR BIZ SUREKLI FREKANSINI DEGISTIRECEZ KONDANSATOR FREKANS DEGISMELEINE NASIL UYUM SAGLAYACAK
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
peki bu durumda invertör motor faz akımlarını ve bobin direncini ölçüp hataya geçmeyecekmi bunu engellemek için ne yapmak gerekir?

benımde aklıma bv konu takıldı onunda cozumunu motorum omık dırencını olcup dıger ıkı fazada aynı degerde omık dıren olustuup takarsak olur malıyet artacak bızlerın once cozum daha sonra malıyet hesapı yaparsak poblemı cozme konusunda daha hızlı yol alabılırız
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İnverter çalışmasında hata vermemesi için için kullanmayı düşündüğünüz inverterin yetkili firması ile görüşün.(Koruma çeşitleri ve yöntemleri sürücü model ve çeşitlerine göre değişir.)

Standart inverterlerin bir çoğu 2 fazda da çalışır. Genelde önemli olan fazdan çekilen nominal akımın ve sürücü geriliminin belirli bir limit içinde olmasıdır.

Motor kalkışı için ise inverter kullandığınızda kondansatörü çıkarmalısınız.

Kolay gelsin,
 
Dimmer ile kontrol rahatlıkla yapabilirsin.Ben bir 220v su pompasını bahçıvan marka fan hız ayar devresi ile hız kontrolü yapmıştım.Tavsiye ederim.
 
arkadaşlar asenkron motorun devri sadece frekansla değişir yani ben dimmerle giriş gerilimini değiştirerek devrini ayarlayamam.
 
REE030S0 ve REE050S0 gibi regulatorler var. Fanlari icin kullanmistim. Pompa icin de calismamasi icin bir neden oldugunu sanmam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,977
Kullanıcılar
450,021
Son üye
eimqoeL

Yeni konular

Geri
Üst