Elektrikli Araç Şarj Kablosu Akım Yükü Hk.

scaleob

Üye
Katılım
1 Nis 2024
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
42
Herkese merhaba
AC'de Max 7KW hızinda şarj eden aracım var, ali ekspressten değerlerine bakmadan yanlışlıkla 3 mt 16A 1P 3,5 KWlı (kablo kalınlığı 3x2.5 mm2+1X0,75 mm2) satın aldım iade şansım da yok, dısarda Ac wallboxlara taksam 7 kw akım geçeceğini düşünursek, kabloyu yakar mı ve araca zarar verir mi, nasıl bir yöntemle kullanabilirim ya da ihtiyacı olan birine satmam mı gerek
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
3.5 kW şarj kablosu ile aracınız 3.5 kW ile şarj olur 7 kW ile değil.
 
Ben de ilk başta öyle düşünmüştüm ama araç ve güç şebekesi kablonun kalitesine bakmaz ki, şebekeden ne güç geliyorsa araç onu çeker.
 
Araçta şarj akımı ayarı varsa (TOGG'da var) 3.5 kw'ye düşürüp şarj edebilirsiniz. Aksi halde kablo yanar. Bir de bu cihazın bağlanacağı priz/tesisat da aynı çapta/kalınlıkta olmalı.
 
Araç ve wallbox aralarında haberleşir. Aradaki kablonun kaç amper taşıyacığını bilir ona göre akım geçisi olur.
 
Ne kadar akıllı cihaz olsalar da şarj kablosunun kalınlığını maalesef anlayamıyorlar.;)
Kabloların içinde direnç var o dirence göre kaç kW lık kablo olduğunu anlıyor. Yinede konu sahibi bana inanmasın kendisi de araştırsın belki her kablo standart değildir.
 
Dışardaki bir firmanın Ac walboxında deniyim mi, aralarinda anlaşma olmazsa hemen yanmaya başlar mı kablo, eğer tespi edeceğim kadar bir süre verirse bana araç içinde hesaplamalarla 3,5 mu alıyor 7 mi alıyor anlaşılır?
 
Önce aşağıdaki gibi PP ve PE uçları arasındaki direnci bir ölçü aleti ölçün bakalım aşağıdaki tabloya uygun bir direnç değeri okunuyor mu?
Aldığınız kablonun linki var mı?​
1711989879922.png
 
Son düzenleme:
Benim kabloda alttaki L2 ve L3 ler boş, L2 ve L3ler dolu olsa 16 A 11 Kw desteklerdi sanırım, alış yaptığım sitede de ilk 2 sıra dolu 32 A yazan 7.4 kw destekliyor yaziyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,257
Mesajlar
916,259
Kullanıcılar
450,080
Son üye
Yusuf02p

Yeni konular

Geri
Üst