Endüktif

entes rg3-12c röle al akım trafolarını üç adet e çıkar yada varsa ölçü aleti filan onun akım trafolarını kullan.
daha sonra sistemi reaktif röle üzerinden oku ( Var kademesine gelerek oradaki L1-L2-l3 displaylerinde yazanlara bak. orada yazan değerle sana ne kadar kondansatör ihtiyacın var söyleyecek) okul olduğu için oranın talep gücü çok fazladır ve mütahit oraya büyük akım trafosu koymuştur o nedenle akım trafolarını da çektiğin akım lara göre yeniden düzenle daha küçük akım trafosu takacaksın. mono faze kondansatörler koy. zaten sana L1-L2-L3 displayleri bunu söyleyecek. hadi kolay gelsin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bir şey daha belirtmek istiyorum akım trafolarında faz görünmüyor yani kontrol kelemi ile aceba giriş çıkışlar kontrol kalemi ile görünecek kadar düşükmü tşkler..

Akım trafolarının primer giriş ve çıkışlarında faz görebilirsiniz. Sekonderlerinde olmaz.
Şebekeden yük çekilirken, çekilen yükke bağlı olarak akım trafosunun primerinden bir akım geçer. Akım trafosunun çevirme oranına (50/5, 100/5 gibi) bağlı olarak da sekonder uçları arasında bir akım dolaşır. Bu sekonderde dolaşan akıma göre reaktif güç kontrol rölesi kademelerdeki kondansatörleri devreye alır veya bırakır.
Yani akım trafoları kompanzasyonun gözüdür, kulağıdır. Akım trafosu bozuksa, röle kör kalır gerekli müdahaleyi yapamaz. Akım trafosu hatalıysa (çevirme oranı, sınıfı...) röle sağır kalır, hatalı müdahale eder.
 
tuncer66 arkadaşım bir çok ürün var senin işini görecek entes, kael, tense, elektropan vs.. bu markaların sitelerine git bak özelliklerini oku hangisi senin fiyat olarakta özellik olarakta hoşuna gittiyse onu al kullan fakat ben bu konuda acemiyim diyorsanda hiç bulaşma git bilen birisine ona yaptır başın ağrımasın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst