Kesici toprak hatasından dolayı sürekli açıyor.

halepli_20

Üye
Katılım
1 Kas 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Arkadaşlar sistemde kullandığımız sf6 kesici toprak hatasından dolayı sürekli açıyor. sepam röle kullanıyoruz ve toprak hatasında açtırma süresi 150 ms acaba bu sürenin az olmasından mı kaynaklanıyor? süreyi yükseltmeyi düşünüyorum ama bi zararı olur mu yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
150 ms normal süredir.Toprak arızaları için,genelde gecikme verilmez.Tesisatınızda uygun-
suz bir durum var.Süreyi artırmayın.
 
sana süreyi uzatmayı düşündüren ne?? toprak arızası olmadığından emin olacak testler mi yaptın???

primerde toprak arızası ara , sonra sekonderde kablaj kontolü yap.
 
akımtrf dönüşlerini ölç ve burada bir akım görüyor san akımtrf ların dan biri arızalıdır hattını izalatör ve branşmanların kontrol et kolay gelsin
 
Burası eski bir tesis mi? Yosa ilk defa devreye alınan bir tesis mi?
Sn. TESLA_06 nın da değiği gibi, hattınızı kontrol edin. Havalar bu hafta yağışlıydı. Havai hattınız varsa eğer arıza olma ihtimali yüksek (Çatlak, patlak izolator gibi mesela).
Eğer arıza hatta değilse, kabloların doğru bağlandığından emim olun. Özellikle akım trafosu polaritelerine bakın. Herhangi birisi ters bağlanırsa (yıldız noktası kayacak), rezidüel (artık) akım, toprak kablosundan akacak ve açma yaptıracaktır. Bazen ilk zamanlarda açtırmıyor açma akımını dolduramadığı için. Tesisin (veya hattın beslediği fiderin) yükü arttıkça, açma akımını doldurduktan sonra devreyi açıyor.
 
Arkadaşlar iki senedir faaliyet gösteren bi tesis, toprak hatası sürekli olmasa da iki üç güne bi açtırıyor 500 mt ilerimizdeki kök binasından besleniyor ve hattı kontrol ettik herhangi bir sorun bulamadık.
 
Direklerde kuş yuvası varmı ? Hat güzergahında,telef olmuş kuş ölüleri gördünüzmü ?
 
Hat boyunca herhangi birşeye rastlamadık .
 
Hattınızın beslemiş olduğu devredeki akımlar dengelimi, dengeli ise beslenen yük içinde tristör kontrollü cihazlar varmı, var ise bu cihazların özellikle giriş devrelerindeki capasitelerde arıza varmı.

Trafonuzda sorun olabilir. Özellikle primer devresinde. Başıma geldiğinden biliyorum.

Sepam kullandığınızı söylemişsiniz. Peki Topraklama hatasından dolayı dengesizlik akımı nominal akımın % ? kaçı yapılmıştır. Eğer bu değerler aşırı derecede küçük bırakılmışsa kendi kendine açtırma olayları olabilir. Malum sepam akım dengesizliğini topraktan açma olarak görüyor. (ekstra toroid akım trafosu kullanılmıyorsa)

Telef olmuş kuş olayı çok güzeldi doğrusu.:):)
 
bi de bu açma hangi saatlerde yapıyo ona dikkat edildimi puantajdaysa arkadaşın dediği gibi dengesiz yükten olabilir yük artacağından ama sabah erken saatlerde sisli havalarda vs ozamnda çatlak izalatör bana mantıklı geliyor yada akşam saatleriyse telef olmuştur kuşun biri :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,249
Kullanıcılar
450,282
Son üye
emrekrtd11

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst