Kesici toprak hatasından dolayı sürekli açıyor.

özetle : sekonder röle set değerlerini değiştirmek RİSK almaktır.Bakımcının en son varacağı nokta ; testlerin hepsi yapıldı, kablaj kontrolü yapıldı sorun yok,set değeri düşük tutulmuş biraz yükseltilsin veya düşürülsün olmalıdır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
özetle : sekonder röle set değerlerini değiştirmek RİSK almaktır.Bakımcının en son varacağı nokta ; testlerin hepsi yapıldı, kablaj kontrolü yapıldı sorun yok,set değeri düşük tutulmuş biraz yükseltilsin veya düşürülsün olmalıdır.

Zaten benimde sorduğum sorunun ana fikri sepam ayarlarının doğru yapılıp yapılmadığıdır.
 
arkadasım birde yardımcı toprak rolesini devre dışı ederek dene o zaman gelen arıza hattan mı geliyor yoksa sekonder korumada mı bi hata var belli olur.tabi bu durumda bina yoprak arıza yı gormez ama olsun en azından sorum çözülür.
 
enerji nakil hattınızın altında tellere yakın ağaç varmı ?? TEİAŞ genelde arıza akımlarını rölelerle 1 saniye ile sınırlandırır. TEİAŞ ' tan sizin tesisinize kadar tedaş ' ın kaç tane DM - KÖK ' ü var ??? eğer TEDAŞ ' ın fazla binası yoksa ( 1yada 2 tane ) görüşerek zamanı biraaz artırabilirsiniz..ve topraktan açtığını söylüyorsunuz toprak akımları aşırı akımın genelde yaklaşık %15-%20 civarında olması tavsiye edilir. röleden aşırı akım ve toprak akım değerlerine bakmanızı öneririm.
 
bransman kablosu toroıd rolenın ıcınden gecıyormu? toroıd rolesınden 3 faz R S T ver ( N) GECER (PE) ıse toroıdten gecmez
 
trafonun topraklama hattında mutlaka bir problem vardır. tedaş ın bu konularda çok tecrübeli personelleri var onların başına bu işler çok geldigi için belkide ayarladıgınız kesicide bir ayar problemi vardır kolay gelsin...
 
catlak ızalatoden olabılır topraklamadada sorun olabılır
 
Arkadaşım teslaya katılıyorum önce hattın izolasyon testi sonrada sekonder kablaj kontrolunu yaparsan birde kesicin tarfo besliyorsa tarfonun ark boynuzlarını kontrol edersen iyi olur diye düşünüyorum.
Saygılar....
 
kesıcı yagıslı havada acıyorsa hattındakı ızalatorlerden bırı catlamıstır hattı tutturmaz actırır tektek bakman gereke bılır
ama kuru havada acmıyorsa buseferde bır termal kamarayla bakarak bulman daha kolay olur kesın netıce alırsın
 
Tesiste XLPE kablo varsa kablo başlıkları ve Parafudr lar kontrol edilmeli. Parafudrlardaki arızalar bazen gözle görülemeyecek arızalar olabiliyor, parafudrlar iptal edilip belli bir zaman açma olacakmı olmayacakmı bakılabilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,493
Mesajlar
918,030
Kullanıcılar
450,472
Son üye
infaz.ix

Yeni konular

Geri
Üst