Kompanzasyon Yardım

Dedejayjay

Üye
Katılım
26 Ağu 2011
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
44
ARKADAŞLAR,

kompanzasyon cezasina girmemek icin induktif gucu %20 ve kapasitif gucu %15 degerlerini gecirmememiz gerekiyor. Bu degerleri hangi elektrik cihazlarini calistirarak kontrol edebiliriz. yani kapasitifi dusurmek icin elektrik sobasi calistiriyoruz, aktif guc ilerledigi icin kapasitif yuzdesi dusuyor.

Ek olarak kopmanzasyon panosunda induktif guc ve kapasitif gucu dengelemek icin neler olmalidir.

Cevaplarinizi bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kapasitif yükleriniz olduğu için mi kapasitifiniz yükseldi önce bunu anlamaya çalışın (UPS, Trafolu müşteri iseniz sabit kondansatör vs gibi sebeplerden dolayı) Kapasitif yükünüz var ise şönt reaktör kullanmanız gerekir. Kapasitif yükünüz yok ise buna sebep olan faktörlere göre ( Sabit kondasatör yüksek seçilmiş olabilir, yükleriniz dengesiz olabilir, hızlı yükleriniz olabilir vs) kompanzasyonunuzu düzenlemeniz gerekecektir.
Kapasitifi yok etmek için aktif enerjiyi boşa tüketmek en verimsiz cezadan kurtulma yöntemidir. Bunun yerine bir şönt reaktör alıp bir si,gorta üzerinden bağlayınız ve istediğiniz zaman devreye alınız.
 
Sayın dinamik oldukça iyi açıklamış, cezaya girmeseniz bile kapasitif ve endüktifin parasını aldıklarını da unutmayınız, bence kompanzasyon adımlarınızı bir gözden geçirin, çok büyük seçilmiş olabilirler. İkinci olarak da trafo için koyduğunuz sabite göz atmanızı tavsiye edebilirim. Sabit için öneriler %3-5 gibi bir rakamdır.
 
Ilk once dinamik arkadasimin dediklerine harfiyen katiliyorum ve sorunun UPS, yeralti kablosu veya yanlis sabit uygulamasi ( Sabit kondansator grubu sadece sayacin Orta gerilimden ornekleme aliyorsa kullanilmalidir aksi halde kapasitiften cezaya dusurebilir.) degil ise kompanzasyondan kaynaklidir. Bu kompanzasyonu duzeltmek icinde uc akim trafolu olmasina ozen goster kullanacagin Reaktif Guc Kontrol Rolesi monofaze difaze veya trifaze kondansator veya sont reaktorle calisabilecek bir cihaz olsun. Kademe dizilimlerinide Gun icerisinde en cok kullanilan calisma modlarinda calistir ve hangi fazda kac kvar ihtiyacin oldugunu belirle ona gorede butun modlarda calisabilecek kademe dizilimini yapiniz illaki sobalardan kurtulursunuz.Onemli olan Kapasitif yukun nereden kaynaklandigini ogrenmeniz. Bu arada bu elektronik balastli lambalar dahi olabilir iyi inceleyiniz veya ben ne anlarim diyorsanda forumda yazan bir cok firma var hepsini incele sana cozume garanti verecek bir vatan evladi cikar ;P

Bu arada her kim olursa olsun sorunla ugrasan sorunu cozumlememesi durumda ise iade garantisi yazili ve imzali bir sekilde mutlaka aliniz.
 
Son düzenleme:
Cevaplar icin tsklr. sont reaktor ve sabit kondansator konusunu biraz daha detaylandirabilirmisiniz.
sistemimizde cok sayida noraml balastli ve elektronik balastli floresan lamba mevcut.
fatura donemine az kaldigi icin cezaya dusmemek amaciyla hizli bir cozum bulmam gerekli. induktif gucu azaltmak icin ne yapilabilir, ne calistirilabilir.
 
Kurulu gücünüz kaç kva ve endüktif tarafta mı kapasitif tarafta mı sorununuz var? Endüktif demişsiniz son mesajda, bunun için kompanzasyon panonuzun düzgün çalışmasını sağlayın yeter, kapasitif sorununuz var ise kapasitif gücünüzü tespit edip (bunu sayaç değerlerindeki ilerleme ile yada ölçüm ile bulabilirsiniz) en yakın şönt reaktör üreticisine siparişinizi veriniz.
 
değerli arkadaş kapasıtıf yazıyarsa kontaktörlerini kontrolet.köntaktörlerden çekili kalan varsa kapasıtıf yaza bılır.
 
arkadaş bu iş oyle yazmakla olmaz
bu işi ıyı bilen bırını bul garantı almak şartıyla kompazasyonunu duzenlet
 
aynen arkadaşların söyledikleri gibi önce ceza yazan sorunun tespiti gerekir.endüktif mi kapasitif mi.daha sonra nedeni tespit edilir.sonrası ise malum çözüm....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,826
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst