Kw - kva farkı nedir ?

1 saniye olarak ayarladım. Yazılımda ayar kısmı varmış. Makinede tek sevmediğim şey:

Cihazı usb kablo ile bilgisayara bağlayıp yazılımdan ayar butonuna bastıktan sonra elektrik tesisatına bağlayınca START/STOP tuşuna basınca ekranda o anki voltajı gösterip göstermemesi ayarlanıyor.

Kayıt yapmasını istiyorsak START/STOP tuşuna beş saniye basılı tutmak gerekiyor. Aynı şekilde kaydı durdurmak için de START/STOP tuşuna beş saniye basılı tutmak gerekiyor. Kayıt yaptığı anda ara vermek istersek START/STOP tuşuna bir defa basmak yeterli oluyor, devam etmek için de START/STOP tuşuna bir defa basmak yeterli oluyor. Ancak sıkıntı şu: Diyelim ki REC işlemini başlattınız. Eğer bir defa başlatırsanız ve iptal ederseniz tekrar bilgisayara bağlayıp setup yapmadan kayıt işlemi başlamıyor. Bu yüzden yanınızda laptop taşımak gerekiyor. Kayıt yapıyor mu diye defalarca test ettim. Bu şekidle çalışıyor cihaz.

Cihazda PEAK diye bir tuş var. Ne işe yarıyor bilmiyorum. Ona basınca voltajı niyeyse normalden yüksek gösteriyor.
Evet, bu cihazlar onun için pahalı, yani içinde bir işlemci (veya bilgisayar) olması gerekiyor.
Ama bu da işinize yarar.
Peak değerine gelince dalga şekli sinüs olduğunda RMS değerini ( karekök iki) ile
çarparsanız yani 1,41 ile, size peak değerini verir ancak dalga şekli değişirse bu değer farklılaşır, yani 220VAC için PEAK değeri 311VAC dir. ( Ayrıca bu tür cihazlarda Max Hold diye tuş da olabilir yani voltaj veya akım dalgalanmalarında en yüksek değeri gösterir.)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Min ve max değerlerini kaydediyor evet.

PEAK benim için gerekli değil anladığım kadarıyla. Ben normal şekilde voltaj ölçümü alacağım.
 
Min ve max değerlerini kaydediyor evet.

PEAK benim için gerekli değil anladığım kadarıyla. Ben normal şekilde voltaj ölçümü alacağım.
PEAK ölçümü eğer dalga şekliniz sinüsten farklı ise o zaman çok işnize yarar, örneğin Tyristor veya Triyaklı deverelerde, veya elektriksel gürültlerde (tamamı için değil) çok iyi ölçümler verebilir. Aşağıdaki devrede kırmızı ile gösterilen dalga şekillerinde voltmetre ile okuyacak okursanız, aslında yüksek olan voltajları çok düşük ölçersiniz.
Peak değer tahmininizden daha fazla işe yarar.
Kolay gelsin.

ac_phase_control_triac.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst