Tatil sitelerinde kompanzasyon nasıl olmalıdır ?

Sayın dinamik arkadaşım bu yazdığımı sakın ukalalık olarak algılamayınız trafo sistemlerinde bildiğim kadarı ile önemli olan yük yokken kaybıdır veya şöyle diyeyim endüktif kaybıdır yük varken zaten aktif oran ortalamayı düzgün kıldıracaktır bu yüzden yük yani akım çekmiyorken sistemi düşünmek ve trafo kaybını hesap etmek daha doğrudur. Fakat sizin orta gerilimden ölçüm alarak yapmış olduğunuz sistemde bir çözümdür fakat kimse pek OG tarafında ölçüm yaptırarak işlem yaptırmak istemiyor genelde trafodan sonra birde Reaktif Rölenin önemi devreye giriyor burada hassas akım ölçme kabiliyeti bunuda reaktif rölenin içerisinde bulunan ufak triod akım trafolarının oranlarını dahada hassas tutmaları ile alakalı bu şekilde çalışan gördüğüm kadarı ile grup argenin cihazı tense ve en son kullandığım ürün olan incelemenizi tavsiye edeceğim elektropan firmasının imal etmiş olduğu ekc70 serisi üründür. Gerisi akım hassasiyet ölçümü pek derin olmayan ürünlerdir. Sizin cihazınız sanırım hiç görmedim reaktif röle olarak satışınız var mı? incelemek isterim bu söylediklerimi kötü niyet algılamayın lütfen anladığım kadarı ile sizde benim gibi uygulayıcısınız fark olarak kendi reaktif röleniz olması sitenizi bayağı inceledim çünkü göremedim reaktif röle satşınızı. Yukarıda ismini vermiş olduğum hassas ölçüm yapan cihazlar 3000 / 5 akım trafosunda faz başı 300 ile 350 var'ı görebilecek hassasiyette dizayn edilmiş cihazlardır. Yukarıda yazmış olduğum cihazlarlada kompanzasyon çok rahatlıkla yapılabilir. Hem mekanik hemde tristörlü olarak uygulama da sorun yaşanmayacaktır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
OG referanslı çözümlerde grupargenin ürünlerinide kullanabilirsiniz,
Sayın dinamik'in uyguladığı yöntemde yerindedir düşük yüklerde,fazların dengesiz olduğu işletmelerde og referanslı çözümler en etkin çözümlerdir.
OG ölçümlerde AG kompanzasyonunda pek başarılı olmazsınız (fazlar dengesiz,düşük yükler,dengesiz omik yükler) akım hassasiyetiniz çok düşük olsa bile
 
sn İsmailufuk, bizim röle satışımız yok, kendi cihazlarımıza özel tipte kontrol kartları mevcut. Gerilim trafosu kullanmadan OG akım bilgisiyle bu uygulamayı ilk yapan firmayız sanıyorum (hem gerilim hem akım bilgisi alıp yapan röleler var ancak gerilim trafosu temini sorunlu ve pahalı). Biz karmet ve gess olarak Güç elektroniği konusunda hemen her çeşit ürün (UPS, regülatör-statik, servo-redresör, inverter, statik switch ve elektronik kompanzasyon) yelpazesile (tamamı kendi tasarım ve üretimimiz) de farklı bir firmayız.
Bir trafoa hiç aktif yükün olmadığı durumlarda dahi trafo sabiti şeklinde kurulup çalışan yerler var, referanslarımızda bu uygulamalar yapan aracı firmalar ve telefonları mevcut.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst