Vaviyen tesisatında arıza

Bu konu başlığını yeni fark ettim. aynı arıza benimde başıma gelmiş arızayı hemen tespit etmiştik bizim arızamız da anahtarlar da anahtar kapalı iken içinde bulunan neon ampulden kaynaklanıyordu.(hani anahtar kapatıldığında karanlıkta anahtarın yeri belli olsun diye) eğer sizin tesisat ta bu şekilde ise bu anahtarları değiştirin yada neon ampulleri iptal edin.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Muhtemelen ortak uçlarda sorun vardır kardeş. :)
 
Anahtara faz degilde nötör gidiyordur belkıde arkadasım..
 
arkadaşlar şöyle ilginç bir arıza basıma geldı komıtatör anahtar tesısatı devreyı kurduk lambaları actıgımızda ıkısı aynı anda yanmıyor bırı sonuyor dıgerı yanıyor dıgerını kapatınca oburkı yanıyor yanı ıkısı aynı anda anahtarı actıgımızda yanmıyor anahtar baglantıları cok kez kontrol ettık dogru yanı faz ucu dogru yerde baglı anahtardan kaynaklaan bır sorun degıl bunda arıza baska ne olabılır..???
 
Komitatör anahtar bağlantısında genel olarak faz girişi çıkış klemensine bağlandığında o düğmeye basmadan diğer lamba yanmaz. Bu tip hatalar yapanı çok gördüm. Ama dediğiniz olay sanki anahtar komitatör değil de vaviyen anahtarmış gibi geldi.

Elektrikçi olduğunuzu düşünerek ve bu soruyu özür dileyerek soruyorum. Anahtar üzerinde 2 düğme mi var, yoksa tek düğme mi var ?
 
elektrıkcıyım kardes evet vavıyenle komutatoru ayırt edecek kadarda ustalıgımız vardır sukur komıtator anahtar tabıkı vavıyen degıl cıft dugmelı..??
 
Bu sorun yeni başıma geldi normalde otomasyoncuyum ama patronun bir ev işi var vaviyen olarak led bağlantısı yaptı ustalarım. Şimdi ise ledler kısık kısık yanıyor ölçüyorum 32 volt var. Bunun nedeni şudur standart vaviyen bağlantısında 2 atlama kablosu birinde konuma göre faz oluyor o faz aynı borudan döşenen 2 atlama kablosunun diğerine gerilim indüklendiğinden yapıyor.

bu sorunu aşmak için lambayı direk değilde araya bir röle atarak çözeceğim yada bir elektronik devre elemanı gibi bişey düşünüyorum. röle atarak sorun kesin çözülüyor ama ev tesisatına röle takmak buatın içine saklamak çokta hoşuma gitmiyor...


Saygılarımla.
 
Bu arada sorun tamamen çözüldü...

ledin paraleline bir varistör taktım oldu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,782
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst