bay.xx
Üye
Sayın @bay.xx
Prensip olarak bir süredir cevap yazmıyorum bu konuya ama o kadar emek vermişsiniz kayıtsız kalamadım. Sizin sorununuz Mach3 ekranında Settings sekmesine geldiğinizde CV Feedrate kısmının solunda "Yeşil" konumda olduğuna bakın. Değilse üzerine tıklayarak aktif edin ve yanındaki değeri 2000 yapın. Bu değer dairesel hareketlerdeki hızınızı belirler. Duruma göre düşürüp yada yükseltebilirsiniz.
Umarım faydalı olur.
Ayrıca kodlarını gördüm. K ve J veya R parametrelerini kullanan bir postla denersen daha hızlı ve temiz iş çıkar.
sevgili gpeker2003 verdiğin bilgiler ve ilgin için çok teşekkür ederim
dediğin ayarları yaptım hız açısından değişkenlik göremedim fakat başka sorunlarda olabileceğini düşünüyorum
mesela dairesel kesime başladığında atıyorum 5cm ilerle dur sonra 5 cm ilerle dur şeklinde devam ediyor bu nedenle bu hız ayarını yaptıysamda hızlanmadan durduğu için bunu fark edemiyorum
birde (K ve J parametrelerini kullanan bir postla denersen daha hızlı ve temiz iş çıkar) demişsiniz açıkcası bu konuda bir bilgim yok
kısaca açıklayabilirseniz çok sevinirm belkide oluşturduğum kodlardan da kaynaklanıyor olabilir
şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler faydalı olacağını düşünüyorum