Elektronik öğrenmek için izlenecek yol

1lh4n

Üye
Katılım
13 Haz 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar.

makina mühendisi olmak üzere olan bir öğrenciyim.

elektronik öğrenmek istiyorum dolayısıyla internette biraz araştırma yaptım bu forumu buldum.

aslında radyo kontrollü bir hexakopter yapmak istiyorum bu konuda araştırma yaparken bahsettikleri hiç birşeyden anlamadığımı farlettim dolayısıyla olayın temeline inmeye karar verdim.

elektronik konusunda sıfırım diyebilirim.nasıl bir yol izlemem lazım tavsiyelerinizi alabilir miyim?

amacım mekatroniğe yönelmek..

mesela devre elemanlarını araştırıyorum birşeyler buluyorum ama amacını anlamıyorum yani o şey neden var.
devre görüyorum saçma çizgilerden ibaret geliyor.
 
makine mühendisliği okuduğunuza göre temel elektrik bilginizin var olduğunu kabul ediyorum. öncelikle devre elemanlarını tanımaya ve bunlarla küçük devreler yapmaya başlayın örnek olarak besleme devreleri yapabilirsiniz. ayrıca devre elemanlarının datasheetlerini incelemeniz size çok yarar sağlar. ayrıca pic ile program yazabilmek için c, picbasic gibi programlama dillerinden birini öğrenmenizi tavsiye ederim.
 
biraz c# temelim biraz da elektrik temelim var.

hiç bilmeyene göre öğrenmem kolay olacaktır.

ilginiz için teşekkür ederim. peki önerebileceğiniz kaynak var mıdır?
 
hangi okuldasın
bende makine 1 sınıfım

hexakopterler biraz karmaşık sistemler.Nerdeyse bütün malzemeleri yurtdışında satılıyor. motor,esc,sensörler ve kontrol kartından oluşan bir elektroniği var.Hepsi hazır olarak satılıyor.Sen sadece bunları birleştirip ayarlarını yapıyorsun.
 
sdü deyim.

evet fakat sırf hexakopter yapmak için elektronik öğrenmiyorum.

mekanik bilgime elektronik katmak istiyorum.
 
ilk başlangıç olarak pratik yaklaşım için megep dökümanlarından faydalanabilirsiniz. forumda arama yaparsanız ilgili dökümanlara ulaşmak mümkün. ayrıca takıldığınız konularda forumdaki arkadaşlarımızın yardımları hep yanınızda olacaktır.
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum...umanlar-tum-dosyalar-2-linkte.html#post213102

Yukarıdaki 2 ayrı forum linkindeki "rar" dosyalarını 2 kademede indirdirdikten sonra,genişletip arşivinize ekleyin,boş zamanlarınızda çalışabilirsiniz.Elektronik ve elektriğe yeni başlayanlar için temel esaslardan başlayıp,basitten zora doğru konular kapsama içine alınmıştır.Çok faydalı olacağını garanti ediyorum.Çünkü ben de mak.müh.siyim ve bilmediğim pek çok konuyu bu dökümanlardan boş zamanlarımda okuyup öğreniyorum.Kendinize bir program yapın ve her gün bir modülü bitirip sonundaki testleri cevaplandırmaya çalışın.Cevap vermekte güçlüğünüz olursa konuyu yeni baştan çalışmalısınız.Elektrikli ev aletlerinin çalışmasından tutun da,asansörler,Mikrodalga fırınlar,projeksiyon makineleri,robotlar,elektrik-elektronik esasları ve devreleri,endüstriyel uygulama devreleri,lojik ve analog devreler,tv tamirciliği,vb. çok geniş bir konu yelpazesi mevcuttur.Kolay gelsin.
 
indirdim linkleri baya geniş dediğiniz gibi. teşekkürler.
 
Herkesin bi yoğurt yiğişi vardır bende sana kendi tarzımı anlatıcam, ister yapar ister yapmazsın... öncelikle inanıyorsan ve yoğunlaşabilirsen çok güzel bir elektronikçi olabilirsin buna inan. Kesinlikle yapamam deme...

Ben olsam, önce 4 çekmeceli bir plastik komidinler varya ondan alırım. i katını her tür kablo tel ile doldururum. bir gözünü eski elelktronik devre ve kartlarla doldururum. bir katını basılı kitap dergi ve notlarla. en üstünü de alet kutusu yapar ve şunları alırdım: kalem havya, lehim teli, lehim pompası, pasta, delikli plaket, lehimsiz montaj için board, tırnak makası yada yankeski, saatçi tornavida takımı birde ölçü aleti (AVOMETRE).

Sonra dökümanları okurken biryanda bulduğum kartlardaki elemanları lehim makinesi ile sökerdim, el alışkanlığım olsun diye. söktüğüm malzemeleri saçma sapanda olsa birbirine lehimlerdim. Şekline bakarak ne olduklarını anlamaya çalışırdım. Elektronikten az buçuk anlayan biri varsa, ona kartdaki malzemeleri anşllattırıdım...

Diğer arkadaşlarında dediği gibi ufak devrelerden kurmaya başlardım, adaptör devresi gibi...

Başarıdaki en büyük yardımcın sabır olsun, Sabrın bol olsun...bizler burdayız...
 
elektrofizikç.i; valla senin dediğini de yaptım. gittim babamın yanına ne kadar hurdalık elektroniği varsa topladım geldim. alet fln aldım. hadi bakalım hayırlısı :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,986
Mesajlar
922,309
Kullanıcılar
451,189
Son üye
Mustafa 366145

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst