allen bradley hakkında

gardenosi

Üye
Katılım
27 Eki 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar elimde allen bradley panelview 600 ekran var bunu programlamak icin programa ihtiyacım var bide rs 232 bağlantı kablo semasına yardım bekliyorum hepinizden
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
panelde sadece 232 portumu var eternet portuda varmı sana panel buldir 32 programı lazım pogramı emulede ındırebılırsın sayet bulamazsan bende var fakat bukuce bır dosya nasıl gonderılır bılmem kablo ıle ılgılı dokumanlar allen bradleyın sitesinde mevcut linki tekrar yollarım ama program ıe ılgılı sorunu cozmen gerek eger panelınde eternet portu da var ısekabloya ıhtıyacın yok zira o panellerın rs232 portları prınter portu olarak kullnılıyor bazlarında panel kodunu yazabılırsen tam olarak yardım etmeye calısayım
 
arkadaşlar elimde allen bradley panelview 600 ekran var bunu programlamak icin programa ihtiyacım var bide rs 232 bağlantı kablo semasına yardım bekliyorum hepinizden
Panelview için RS 232 +Dönüştürücü kablo (RS 232 gibi fakat baglantıları degişik) Ethernet Kablosu ile program yükleyebilirsiniz? Panelview açılışında Panel Setup ayarlarını yapmanız gerekir ve PanelBuilder 32 programı pc de yüklü olması gerekiyor başarılar.
 
Merhaba,

Benim elimde de panelview plus 700 var. İçindeki programı upload etmek istiyorum. Panelin kodu: 2711P-T7C4D2 . Panelde hem ethernet hemde RS232 portu var. Hangi porttan upload etmem gerekiyor? Ethernet kablosu ise düz mü crossover kablo ile mi? seri kablo ise bağlantısı nasıl olacak?
Yardım ederseniz sevinirim.
 
Selam,
Ethernetten upload edebilirsiniz.
Ben daha önce bu işi bir kez yapmıştım. Benim sistemim Dnet portlu bir PW600, PLC'ye Dnetten bağlanmış. Bir de PLC şasesinde Ethernet kartım vardı. Panelbuilder 32 programı ile ethernetten bağlandım. Kolaylıkla program upload/download yaptım.
Doğrudan Panelwiev'e bağlanacaksanız cross kablo kullanmalısınız.
 
Selam,
Teşekkür ederim. Panelbuilder32 programı ve cross ethernet kablo ile denedim fakat olmadı. Programda File/Upload dediğimde karşıma bir pencere çıkıyor. O pencerede transfer setting olarak COM3 var. Ethernet görünmüyor. Nerede yanlış yapıyorum acaba?

Resim eklemeyi beceremedim. Yardım ederseniz sevinirim.

Selam,
Öncelikle teşekkür ederim. Panelbuilder32 programı ve cross ethernet kablo ile denedim fakat olmadı. Panelbuilder da File/Upload dediğimde yenibir pencere açılıyor. Bu pencerede transfer settin kısmında ethernet diye bir seçenek çıkmıyor. COM3 secenegi var.
Nerede yanlış yapıyorum acaba? Resimlerini burada nasıl yükleyeceğimi bilmediğim için sadece anlattım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Rslinx ile bağlanmanız gerekir. Ya da standart seri port kablo ( erkek tarafını dişiye çevirip ) ile seri porttan bağlanabilirsiniz.
 
merhaba,

rs linx'e panelin ip adresini girerek ethernet ile upload etmeyi dene.
upload için panel builder kullanmak zorunda değilsin.
rs logix serisi yazılımlarla plc ve plc'ye bağlı bütün donanımın içindeki yazılımı upload edebilirsin.

indir-4354.png


indir-4353.png
 
Yunus_Okutan arkadaşım RSLogix plc yazılımı için gerekli yanlış yönlendirme yapmayınız


Elinde Bulunması gereken programlar

Panel Builder (PanelView Serisi için)
Rslinx (Allen Bradley Bağlantı programı)
ve Eğer PanelView Plus serisi ekranınız varsa Factory Talk programı

Panel Builder ve PanelView serisi için

2-----3
3-----2
5-----5

232 Bağlantı kablosu

RSLinx Bağlantısı için Allen Bradley PLC - 2 - Rslinx Kullanımı | Otomasyon TV, Endüstriyel Haber Portalı Blogumda anlattıgım yolu aynen yapınız.

Daha sonrasında Panel Builder ile Ekranı Upload ederek yedekleyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,718
Mesajlar
919,925
Kullanıcılar
450,750
Son üye
diony sos

Yeni konular

Geri
Üst