Çöp Gazı Elektrik Santralleri

Nikolayt bilgiler için teşekkürler bu bilgileri nerden edindiniz.Siz böyle bir projedemi çalışıyorsunuz? Sizinle tanışmak isterdim doğrusu.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bence mamak santralini araştır, istanbuldan önde gelir
 
Merhabalar. Ben 12-13 kasım 2009 tarihinde çöpten elektrik üretimi konulu sempozyuma katıldım.
Bir çöp döküldükten 2 yıl sonra üzeri kapatılarak elektrik üretiliyor. ve bu en fazla 10 yıl sürüyor. tabi bu ekonomik ömrü ve yaklaşık bir tahmin. çöpün içindeki organik madde oranı ve depolama şekliile alakalı. daha önce bu işi yapmış firmaların söyledikleri arasında tek bir ortak nokta var bu iş bedava yapılmaz.

IW2ES | Uluslararası Atıktan Enerji Sempozyumu | iw2es.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Nikolayt anlaşılan siz bu projede bulunuyorsunuz.Sizinle tanışmak isterim.
 
bu arada ortadoğu enerji az maaş veriyor ilgilenen meslektaşlara duyrulur:)
 
arkadaslar bu bahsettiginiz santrallerin calisma sistemlerini ögrenmek isterseniz
(Amsterdam AEB) nin internet sayfasina girerek ögrenebilirsiniz.sizin bahsettiginiz gibi olmamasi gerekir.Benim calistigim almanya daki kaplama firmasi bu santrallerin E filtre lerinin polyester kaplamalarini yapmaktadir.Amsterdam AEB ve Hannover deki cöp santrallerindeki kaplama calismalari na bende katildim.cöp yakilarak imha edilirken,ayni zamanda sudan buhar olusturuluyor ve buharla calisan elektrik jenarotörleri calistiriliyor.Bu buharla calisan jenaröterlerin kurulu bulundugu alanin cevresinin kaplamasini bizzat ben yaptim.sizin bahsettiginiz cöpün biriktirilmesi ve olusan metan gazinin depolanmasi baska bir olay.Bu cöplerin yakarken olusan baca gazinin temizlenmesi olayi baska bir sorun " E Filter" denen bir filtrelemeyle tüm zararli gazlarin ve baca dumanin temizlenmesi yapilmaktadir.Bu sistem fabrikanin Büyük bölümünü olusturmaktadir.Isteyen arkadaslar AEB den E Filter hakkinda bilgi alabilirler.
 
Oncelikle tesekkurler Ata53,
Senin dedigin sistemdeki buhar turbinlerinin ozellikleri neler? Sisyemde nasıl calısıyorlar?Simdiden tesekkurler..
 
bio gaz degilmi o :D bu gazı dogalgaz ile zenginlestirip isviçre malı trübünlerde yakarak eliektrik üretiyoruz :D hatta mubabbet de su

brülör italyan
trübün isvec
tahaüütcü firma alman
atlas ve speratör alman
amelelik TÜRK

:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,729
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst