Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar. Ben 12-13 kasım 2009 tarihinde çöpten Elektrik üretimi konulu sempozyuma katıldım.
Bir çöp döküldükten 2 yıl sonra üzeri kapatılarak elektrik üretiliyor. ve bu en fazla 10 yıl sürüyor. tabi bu ekonomik ömrü ve yaklaşık bir tahmin. çöpün içindeki organik madde oranı ve depolama şekliile alakalı. daha önce bu işi yapmış firmaların söyledikleri arasında tek bir ortak nokta var bu iş bedava yapılmaz.
arkadaslar bu bahsettiginiz santrallerin calisma sistemlerini ögrenmek isterseniz
(Amsterdam AEB) nin internet sayfasina girerek ögrenebilirsiniz.sizin bahsettiginiz gibi olmamasi gerekir.Benim calistigim almanya daki kaplama firmasi bu santrallerin E filtre lerinin polyester kaplamalarini yapmaktadir.Amsterdam AEB ve Hannover deki cöp santrallerindeki kaplama calismalari na bende katildim.cöp yakilarak imha edilirken,ayni zamanda sudan buhar olusturuluyor ve buharla calisan Elektrik jenarotörleri calistiriliyor.Bu buharla calisan jenaröterlerin kurulu bulundugu alanin cevresinin kaplamasini bizzat ben yaptim.sizin bahsettiginiz cöpün biriktirilmesi ve olusan metan gazinin depolanmasi baska bir olay.Bu cöplerin yakarken olusan baca gazinin temizlenmesi olayi baska bir sorun " E Filter" denen bir filtrelemeyle tüm zararli gazlarin ve baca dumanin temizlenmesi yapilmaktadir.Bu sistem fabrikanin Büyük bölümünü olusturmaktadir.Isteyen arkadaslar AEB den E Filter hakkinda bilgi alabilirler.