Çıkışını Kısan Dc Güç Kaynağı Önerisi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kurusaray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Önce adım adım gidin, bu devreyi yapın, bir problem yaşarsanız küçük gecikmeler ilave edilebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 116874
Eğer motora seri olan (örneğin 4.7ohm) direnci kullanırsanız, bu başlangıçta kalkışı biraz yumuşatacak ve durma anında bir miktar fren özelliği katacaktır. (değeri ile ilgili olarak)

Bunun ayrıca avantajı, akımın bir kısmı direnç üzerinden , bir kısmı röle kontaklarından geçerek bir koruma sağlayacaktır. (oluşacak arkı büyük ölçüde kaldırcak ve rölelerin ömrünü uzatacaktır.

Hiç istemezseniz kaldırabilirsiniz, deneme yapmaktan çekinmeyin..
Deneme yaptım. Evet dediğiniz gibi üçüncü role direnç kullandığımda (25w 1ohm )arkı söndürüyor. Şeffaf rolede bariz belli oluyor. Fakat bu durumda fren devreye giriyor. Sistemde vuruntu oluyor. Direnci kaldırınca fren rahatlıyor bu sefer ark oluşuyor Yarım watt direnç denedim yine fren yapıyor.

Ne demek istediniz?
0.5 ohm ?.
Diremç değeri düştükçe frenleme artar, sert olur
Ben 4,7ohm elinizde var diye söylemiştim. Bu direnci takın.
4,7ohm ile denedim fren yine aynı. 470 ohm denedim fren var yine. Kontak arkını takip ettim en iyi sonucu 1ohm da veriyor. 4,7ohm ve 470 ohm da ark oluşuyor. Ama fren direnç koyunca fren yapmaya devam ediyor.

Bu biraz garip.
Bağlantı kontrolü yapın
Kısa video çekebilirseniz

Eğer hiçbir hata yoksa kontak arklarını sönümlendirmek için böyle bir devre deneyabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 116898
Ark için kontaklar bu devreyi koyayım. Watli olmasi gerekirmi ona göre koyayim.

Ama fren işini cozemedik. Güç kaynağına motoru direk bağlayınca çok yumuşak duruyor ama yön kartı ve dirençle falan hep rampa oluyor .

Onun için her motora çift kontaklı yuksek
akimli bı röle mi kullansam. Mesela şu sessiz kontaktorler yada finderin 2x30A rolesi . Oda iyi pahalı işte.

Çok teşekkür ederim. Konuyu bir yere kadar getirdik ama artık sistemi teslim etmem lazım. Çok karmaşa olmaması için yön devresi ile kullanacağım. Artık mekan probleme şuan bir çözüm yok.

Ama bu siistemden yine yapacağım. O durumda yarı iletken devre kullanmak istiyorum. Ama güç kaynağını çözmem lazım. Akım ayarlı bi güç kaynağı.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri