Anka88
Üye
Merhaba hocam, ön panelin fotoğrafını ekledim, termostat program switchnin yanında değil ön panelde bulunuyor, başka yok. Ben de o sarı kabloya baktım bir hasar gözükmüyor, bimetal kontaklar temiz gözüküyor ayar yapınca uzaklaşıp, yakınlaşıyor o yüzden sağlam görünüyor dedim. Hangi uçlardan omaj ölçeceğim acaba söyleyebilir misiniz ?3. Fotoda program swiç gurubunun namı diğer (beyin) yanında suyun ısısını ayarlayan termostat var. Bunu 50-60 dereceye ayarlayıp ohmmetre ile kontaklarının geçirip geçirmediğinin kontrol edilmesi gerekir.Makinenin ön Panel fotosunu paylaşabilirmisiniz.Gazlı termostat ise sarı renkli kablo gibi görünen ince uzun boru hasar görüp gazı kaçmış ,işlev yapmıyor olabilir.
Termostatın sağlam olduğunu nasıl test ettiniz?.
Bu arada yeşil yuvarlak içine aldığım parça program anahtarı değil mi ?
Termostat tan çıkıp rezistansa giden kablolar gri ve siyah/gri renkteler; termostattan çıkan gri kablo makinada Elektrik var iken faz kablosuyla buzzer veriyor makinada elektrik yok iken vermiyor, siyah/gri kablo ise niyeyse renk değiştirip gri olarak fotoğrafta işaretlediğim ( galiba bir çeşit röle ) yere giriyor ve boşta duran çıkışta onunla buzzer veriyor ve kablo siyah/gri olarak rezistansa devam ediyor fakat işin ilginç tarafı rezistansta bulunan gri ve siyah/gri kablolar sadece termostata bağlı gri kablo ile buzzer veriyor siyah/gri kablo rezistansta bulunan kablolar ile buzzer vermiyor gözüküyor. Saygılar.
Merhaba hocam, makina kapalıyken elektrik yok, su alırken her uçta 60 volt var ve su aldıktan sonra 220 volt, fişini diğer türlü takınca 2 volt civarı gözüküyor, şu aldıktan sonra da aynı şekilde. Kablolar termostata gidiyor fakat nötr bağlantısını bulamıyorum. Saygılar.Kart, rezistansa enerji verince mi rezistansın iki ucundan da faz okuyorsun?
Yoksa Fişi taktıktan sonra iki ucunda da faz mı oluyor?
Eğer Makine programa başlayıp enerji verdikten sonra rezistansa faz geliyorsa kart-rezistans arası kabloda sıkıntı yoktur, diğer kablo ucunu nötr hattına kadar multimetre ile takip et
Ekli dosyalar
Son düzenleme: