Çamaşır makinesi kaçak akımı attırıyor !

total kaçak akımın farklı alıcıların kaçak akımlarıyla meydana geldiği anlatılmaya çalışılmış. kullanıcı seviyesinde değerlere takılmamak gerek. evet, uygulamada muhtemeldir ki bi çok KAKR 28mA'dan çok önce açmış olacaktır.

LCR metre ile çamaşır makinesine bağlı fişi çıkartıp toprak ile faz uçları arasındaki kapasiteyi ve direnci ölçmek lazım. Ters takılınca yer değiştireceği için toprak ile nötür uçları arasındaki kapasite ve dirençde ölçülmeli.

çaktırmadan emi filtreye mi kontrol ediyoruz?

Olağan şüpheli olarak KAR'ı attırmada iik düşünülen parça genellikle rezistans oluyor. Ancak kendi Arçelik 2200 makinemde de bir ara yaşadığım gibi bazen eskiyip dış izolasyonu çok bozulan iç kabloların makina iletken gövdesine olan istenmeyen teması da KAR'ı direk attırıyor. Bu açıdan da bir inceleme yapmanız çok iyi olur. Kolay gelsin.

. denedim sonuç aynı orada da attı. daha fazla kurcalamadım tamirciye götürüp bıraktım. bakalım derdi neymiş göreceğiz.

Marka model nedir bazı markalarda şu seviye sensörü pompa gibi parçalar ilk önce devreye girer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…