Çamaşır makinesi kaçak akımı attırıyor !

LCR metre ile çamaşır makinesine bağlı fişi çıkartıp toprak ile faz uçları arasındaki kapasiteyi ve direnci ölçmek lazım. Ters takılınca yer değiştireceği için toprak ile nötür uçları arasındaki kapasite ve dirençde ölçülmeli.

LCR metre ile çamaşır makinesine bağlı fişi çıkartıp toprak ile faz uçları arasındaki kapasiteyi ve direnci ölçmek lazım. Ters takılınca yer değiştireceği için toprak ile nötür uçları arasındaki kapasite ve dirençde ölçülmeli.

çaktırmadan emi filtreye mi kontrol ediyoruz?

Olağan şüpheli olarak KAR'ı attırmada iik düşünülen parça genellikle rezistans oluyor. Ancak kendi Arçelik 2200 makinemde de bir ara yaşadığım gibi bazen eskiyip dış izolasyonu çok bozulan iç kabloların makina iletken gövdesine olan istenmeyen teması da KAR'ı direk attırıyor. Bu açıdan da bir inceleme yapmanız çok iyi olur. Kolay gelsin.

Motoru da test edin .

Ayrıcana şöyle bir durumda olabilir . ( Nadir olsada aklınızda bulunması )

Komşunun prizinde deneme yapmanız.

Çamaşır makinasının ufakta olsa bir kaçağı vardır .

Tesisatınızda 30mA ( tam 30mA olmaz zaten ) geçmeyen kaçak vardır . ( Çamaşır makinası hariç )

Örneğin tesisatınıda 28mA kaçak vardır 2mA de çamaşır makinanızda vardır .
Toplam 30mA eder kakr atar .
. denedim sonuç aynı orada da attı. daha fazla kurcalamadım tamirciye götürüp bıraktım. bakalım derdi neymiş göreceğiz.

makine fişe takılı, programı seçiyorum buraya kadar sorun yok. başlat tuşuna bastığım an KAR direk atıyor.

biraz araştırdım ilk rezidansı kontrol ettım. tüm kablolarını söktüm makineyi çalıştırdım KAR yine attı.

Sonra fişte bulunan kondansatörü söktüm prize takıp ölçüm yaptım (eğer bu şekilde oluyorsa) 235V civarı bir değer gördüm çıkıştan.

Hortumları kontrol ettim su kaçağı filan yoktu. KAR'da sorun olabilir mi sorabilirsiniz bu da yeni daha geçen yıl değiştirdim.

Sorun nerede olabilir? kontrol etmem gereken neresi vardır?
Marka model nedir bazı markalarda şu seviye sensörü pompa gibi parçalar ilk önce devreye girer

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri