Çamaşır makinesi kaçak akımı attırıyor !

Tuncasol

Üye
makine fişe takılı, programı seçiyorum buraya kadar sorun yok. başlat tuşuna bastığım an KAR direk atıyor.

biraz araştırdım ilk rezidansı kontrol ettım. tüm kablolarını söktüm makineyi çalıştırdım KAR yine attı.

Sonra fişte bulunan kondansatörü söktüm prize takıp ölçüm yaptım (eğer bu şekilde oluyorsa) 235V civarı bir değer gördüm çıkıştan.

Hortumları kontrol ettim su kaçağı filan yoktu. KAR'da sorun olabilir mi sorabilirsiniz bu da yeni daha geçen yıl değiştirdim.

Sorun nerede olabilir? kontrol etmem gereken neresi vardır?

Priz sağlam mı, başka bir cihaz normal çalışıyor mu? Fişi ters çevirip denediniz mi? Makine başka bir prizde de aynı mı yapıyor?
Bunlarda sonuç alınamadıysa rezistansta da sorun olabilir!? KAR'da sorun olup olmadığı bu testlerden sonra gündeme gelir. Sorun olsaydı, büyük olasılık süpürge, buzdolabı veya bulaşık makinesinde de atardı.

Merhaba, KAR arızalı veya makina içinde bir parça arızalı her iki durumlara karşılaştım. Başka bir kar ile deneme yapmakta fayda var. Mesela topraklı oldugundan emin olduğunuz bir ara kablo ile komşu dan Elektrik alarak deneme yapabilirsiniz. Kak arızası kesinleşir ise A tipi kaliteli bir cihaz almanızı öneririm. Makinadan olduğu kesinleşir ise ya servise gidecek, becerebiliyorsaniz kendiniz inceleyeceksiniz. Kolay gelsin.

bugün denediklerim ve komple denediklerimi tekrar yazayım.
-Fiş ters takıldı
-Başka prizlerde denendi.
-herhangi bir su kaçak vs bulunmadı.
-rezidansın tüm kabloları sökülüp denendi.
-kondansatör test edildi.

Bugün extra olarak yaptığım uygulama ise kapağın kablo soketini söktüm. tabii makine bu sefer kilit takılmadığı için başlamadı ama KAR'da atmadı.
Motorun topraklama kablosunu çekip deneyin. (tekrar yerine takmayı ihmal etmeyin)
deneyeceğim. KAR eğer atmazsa sıkıntı motordan mı kaynaklanıyor ne gibi bir sonuca varacağız buradan ?

bugün denediklerim ve komple denediklerimi tekrar yazayım.
-Fiş ters takıldı
-Başka prizlerde denendi.
-herhangi bir su kaçak vs bulunmadı.
-rezidansın tüm kabloları sökülüp denendi.
-kondansatör test edildi.

Bugün extra olarak yaptığım uygulama ise kapağın kablo soketini söktüm. tabii makine bu sefer kilit takılmadığı için başlamadı ama KAR'da atmadı.

deneyeceğim. KAR eğer atmazsa sıkıntı motordan mı kaynaklanıyor ne gibi bir sonuca varacağız buradan ?

Motoru da test edin .

Ayrıcana şöyle bir durumda olabilir . ( Nadir olsada aklınızda bulunması )

Komşunun prizinde deneme yapmanız.

Çamaşır makinasının ufakta olsa bir kaçağı vardır .

Tesisatınızda 30mA ( tam 30mA olmaz zaten ) geçmeyen kaçak vardır . ( Çamaşır makinası hariç )

Örneğin tesisatınıda 28mA kaçak vardır 2mA de çamaşır makinanızda vardır .
Toplam 30mA eder kakr atar .

Motoru da test edin .

Ayrıcana şöyle bir durumda olabilir . ( Nadir olsada aklınızda bulunması )

Komşunun prizinde deneme yapmanız.

Çamaşır makinasının ufakta olsa bir kaçağı vardır .

Tesisatınızda 30mA ( tam 30mA olmaz zaten ) geçmeyen kaçak vardır . ( Çamaşır makinası hariç )

Örneğin tesisatınıda 28mA kaçak vardır 2mA de çamaşır makinanızda vardır .
Toplam 30mA eder kakr atar .
30mA kaçak akım rölesi kuvvetle muhtemel 28mA kaçakta da atacaktır.

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri