Çamaşır makinesi sigorta attırıyor

mehmetbaki

Üye
Selamlar çamaşır makinası sigorta attırıyor. Makina biraz çalıştıktan sonra sigorta atıyor. Makinanın kablosu üçlü prize bağlanmış. Fişin içi yanmış. Priz de görünür sorun yok. Sizce makinanın içinde mi sorun yoksa kablo da mı?

Ekli dosyalar

• 20250104_133759.jpg
    20250104_133759.jpg
    105.1 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Selamlar çamaşır makinası sigorta attırıyor.
Makina biraz çalıştıktan sonra sigorta atıyor.
Makinanın kablosu üçlü prize bağlanlanmış.
Fişin içi yanmış. Priz de görünür sorun yok.
Sizce makinanın içinf emş sorun yoksa kablo da mı olabilir?

İş güvenliği alınıp fişin değişimi .
Çok telli kablo olduğundan lehim veya kablo pabuç kullanılıp .
Kablonun tellerini azaltmayın ve yaralamayınız ( önemli )
Topraklama kablosu yeri bağlantısı yeri . ( çok önemli )

Fiş değişimi ölçümü , voltaj ölçümü ve test .

Diğer üçlü fiş kullanılmaması .
Tesisatınızda 30mA kaçak akım koruma rölesi bulunması .
Test ederken makinaya çıplak temas olmamalı her ihtimale karşı önlem diyelim .

Son düzenleme:
güzel insan, gerçekten güzel fikir. ben sesli bir düşüneyim bakalım, neler işimize yarayacak?
1- elektrik gevşekliği hiç sevmez, görünürde gevşeklikten kaynaklanan bir deforme var.
2- neden çamaşır makinesi seyyar bir kabloda çalışıyor? duvar prizde çalışması gerekmiyor mu?
3- hadi biz kötü yola düşmüş fişimizi tazeledik, iyi güzel de, ya kabloda kötü yola düşmüşse?
4- acaba el becerilerimiz bu işlere uygun mu?
5- yerdeki seyyarın prizine, çaydanlığın altından damlayan bir damla su, kakr attırıyorsa ben bundan ders çıkarmalı mıyım? (yani böyle cihazların seyyar kabloda çalıştırılması ve bu prizin yerde olması)
6- aha en gıcık olay, acaba prizin soketleri yeterli sıkılıkta mı? malum fiş amcamız erkek ya ( elektrik biraz erkektir, hep sıkıyı sever, gevşek yerlere girmekten hoşlanmaz.)
7- ben bunları yapamam en iyisi elektrikçi gelsin bir baksın. (mantıklı bir çözüm kişiye göre değişir)
8- çenem düştü galiba. bak düşüncelerimi sıraladım, kafana hangisi basıyorsa al kullan.

Cevaplar için teşekkür ederim. Evde kaçak akım rölesi yok bütün sigortalar c16 a seçilmiş. Çamaşır makinasının yerinde priz yok, bulaşık makinasının arkasındaki prizde üçlü priz ile buraya çekilmiş. Makinanın fişi biraz gevşekti. Daha önce fişi ark yapmış ısınmış ve bu duruma gelmiş. Makina da 10 yıllık çamaşır makinası. Tek tek deneyerek problemi arıyorum( makina sağlamsa). Sigorta da pek sağlam görünmüyor ona da değiştirip bakmak lazım. Prizlerin içi de herhangi bir problem yok. Akar kaçar bişey yok

Ekli dosyalar

• 20250104_145151.jpg
    20250104_145151.jpg
    115.2 KB · Görüntüleme: 10
Cevaplar için teşekkür ederim. Evde kaçak akım rölesi yok bütün sigortalar c16 a seçilmiş. Çamaşır makinasının yerinde priz yok, bulaşık makinasının arkasındaki prizde üçlü priz ile buraya çekilmiş. Makinanın fişi biraz gevşekti. Daha önce fişi ark yapmış ısınmış ve bu duruma gelmiş. Makina da 10 yıllık çamaşır makinası. Tek tek deneyerek problemi arıyorum( makina sağlamsa). Sigorta da pek sağlam görünmüyor ona da değiştirip bakmak lazım. Prizlerin içi de herhangi bir problem yok. Akar kaçar bişey yok

Topraklama yaptırmanız kaçak akım rölesi taktırmanız .

1.5mm2 kesitli kablo 10A siğorta
2.5mm2 kesitli kablo 16A siğorta
Tüm siğortalarınızı B tipi ile değiştirmeniz .
Siğorta da fazla linye ( hat ) varsa daha çok siğorta takmalısınız .
30mA kakr sini A tipi kullanmalısınız .
Aynı andan yüksek akım çeken cihazlar kullanmayınız .

Son düzenleme:
bulaşık makinası ile beraber çamaşır makinası çalıştırılırsa sigorta attırması gayet normal.

Forum istatistikleri

Konular
130,241
Kullanıcılar
453,461
Son üye
FurkanPolat

Yeni konular

Geri