Çift motorlu X eskenli cnc router projesi.

Bende sana bi türk girişimcilik sözü söylim
1380 usd ise 30 40tlye yaparsak paranın...a... Koyduk..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app

Paranın a.... koymanın tamamen senin mesleğinle alakalı bir durum olduğunu benden daha iyi bildiğini hatırlatarak, çoğu zaman bu faiş fiyatlı ecnebi ürünlerin yerli pratik çözümlerden tek farkının yine bir önceki cümle yüzünden olduğunu belirtmek isterim :D
 
2 sayfa dolusu yazı yazdım o söz üzerine ama çok uzun oldu okumazsınız diye sildim.

Özet: Türk girişimcilik tarihi ortada, demek ki o sözle yola çıkıyorsanız çok kuvvetli ihtimalle o iş olmayacak demektir. (Ama bu saçma sapan bir ürüne 1300$ vereceğiz anlamına gelmiyor, o ürünü onlardan daha ucuza yapıp onlar gibi pazarlayamayacağımız anlamına geliyor)
 
Sunu demek isterim..iş.. Para yatırılıp kazanılan bi iş olduğunda verilen 1380 usd o makinanın belki 3 belki 5 saatlik yaptığı işle kazanılan bi para miktarı..ama 1380 usd lik parça olmayınca ve zaman geçip ürün cıkmadığı ve teslimat olmadığı durumlarda ve hatta makina yattığı 5 günün sonuna girdiğinde para kabettiğini fark eden müteşebbis.. söyle bir tepki vermekte...kadarçık bi paramı.. Hemen alalım bugün gelirmi...bugün takarmıyız...

Veya ben...isterseniz size bu parçayı kullanılmış olarak 250usd deye bulabiliriz..
Firma sahibi..Yok sıfır olsun...

Ben..bence bunu alın hem ucuz hemde zor bi parça..ayırca Biz suan sıfır temin edemiyoruz.
Firma sahibi tamam biz başka bir yerden bakalım..
2 gün sonra..
Firma sahibi..Usta o parçayı biz alalım olurmu..
Ben.. Tedarikçimi arayıp sormam...
Ben.. Firma o parçayı satılmış..
Firma sahibi .bu parça için 180gün sonra teslim deniyo. Nasıl buluruz makina 3 ay yatıcakmı..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Paranın a.... koymanın tamamen senin mesleğinle alakalı bir durum olduğunu benden daha iyi bildiğini hatırlatarak, çoğu zaman bu faiş fiyatlı ecnebi ürünlerin yerli pratik çözümlerden tek farkının yine bir önceki cümle yüzünden olduğunu belirtmek isterim :D
Bence işle de hemde sipariş olmasıyla..ve elindeki yapabilite ile alakalı...

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Aslında o hesap kafası fena değil. Ama burası tr için geçerli değil. Biz de her şeyin alıcısı yok. Ama yurtdışında, abd'de filan çöp satsan alıcısı var. Haliyle 2 dolardan 1000 tane satsam hesabı oradalarda hayat kurtarıyor... Ama burada alım gücü yüksek değil. Yüksek olsa da bizim tahmin ettiğimiz ürünleri almak niyetinden değil. Telefon alır, araba alır, saat alır ama evime bi 3d printer alayım çocuklar uğraşsın diye düşünen pek insan bulunmaz.

Haliyle bizim 1.000 tane satsan olayı hep bunlara bağlı.
 
Çok haklısınız ama benim her amerikaya gitiğimde ve diğeri ileri memleketlere ziyaretimde biDedr cok farklı olduklarını düşünmüyorum..gelir düzeyi yükselmeli ama bu betonla yolla tasla toprakla olmamalı...

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Beton da lazım. yolda lazım o da lazım. Ben Levent ile Gayrettepe metrosu arasında sadece 1 durak gitmek için(zaten tek durak var) otobüsten inip sıra bekleyen insanım. İleri memleketlerde sokak başı olan o metroları görmüşsünüzdür.
 
Ben genellikle son 15 sendedir bisikletle işlerimi gördüm ilk dükkanımdada servis aracım bisikletimdi.. Suanda da katlanır bisikletim var.. yurt dısı seyahatlarımda iş gezilerimde mutlaka yanıma alıyorum yaz kış kullanan biriyim.. sağolsun hava yolu şirketleri yardımcı oluyorlar.. Hatta bikeresinde bisikletim kuyrukta hostes odasında geldi..

Beton işine pek katılmıyorum..betonda olmalı yolda ama bu ilkede bunu bo...cıkmış... betonla ilerleme modeli bi yere kadar.. Eğer bu ülkede evin vergisi yüzde 1 se firmana aldığın ticari aracın yıpranmasını verginden 4 senede düşüyorken.. 1 cnc tezgahının veya 3d printer kdv si yüzde 18 ken ve bunu 10 yılda vergiden düşebiliyorsan sanayici olamanın ve üretmenin hiçbir değeri olmadığının bi kanıtıdır.. bi sanayici fabrika kurmak istediğinde fabrikanın civisini dahi 20 yılda vergiden düşer... Ayrıca...fabriktörün bir yer alacagını duyan arasa sahibi simsarlar olabilecek her türlü fiyatı kökler ler.. neden dersen ellerinde satacakları toprakları vardır.. Baska bi işileri olsa onu satarlar..o başka bişileri yapacak.. hayal edicek..üreten insanlar yetiştirmeli bu ülke.
Dediğiniz için söylüyorum yurt dısında metro gibi yer altı işleri ağır kazılı işleri bitmiş durumda yeni işlere ihtiyac olmama nedenide.. yeni nufus yok. aile kurumuda bitmiş durumda.. mesela rusyada metro yapılalı 60 veya 80 yıllık..
İki sözle bitiricem sözümü...
Finlandiyalı sehir planlamacısının istanbul gezisinde söylediği söz.. 1453 fethetmişsiniz ama hala sıhamışsınız..
Benimde diğer sözüm..
Eskisi olmayanın yenisi olmaz..

Sent from my LG-K430 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
1/32 microstepte kullanıyorum bazen.

Bu cüm. Ne demek istedin tam olarak.

2 servo 1 sürücü mümkünmüdür, s

Neden 2 motora 1 Sürücü ? Amaç sürücüden kar etmek mi ?

Bence saçma ya tek sürücü çift motor olayı. Mantıklı olsa elin gavuru yapardı :D :D :D :D

Sistemden bir sürücü çalarak ekonomi yapmak mantıksız. Zaten hassas bir makine yapıyorum diyorsan, Enkoderden feedback yapıyorsan tek sürücü kullanamazsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,566
Mesajlar
928,010
Kullanıcılar
452,191
Son üye
Saygınemniyet

Yeni konular

Geri
Üst