Özlü sözler

10 tip insan vardır, binary sayı sistemini bilenler ve bilmeyenler...
 
Akıl kişiye (adama) sermayedir.
Adamın iyisi iş başında belli olur.
Acele ile menzil alınmaz.
Akıllıyı arkada tutma, akılsızı kılavuz etme.
Aklına geleni işleme, her ağacı taşlama.
Deli dostun olacağına akıllı düşmanın olsun
Gençlikte para kazan (taş taşı), kocalıkta kur kazan (ye aşı)
Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun (Bağda izin olsun, üzüm yemeye yüzün olsun)



Bana benden her ne olursa, başım rahat bulur dilim susarsa.
1. Hemen her kişi kendi geleceğini kendisi hazırlar. Kendisine gelecek zararların ya da faydaların tümü onun tutumuna bağlıdır, her şeyin sorumlusu o olur. 2. Ne söylediğini bilmeyen, sözlerinin onu nereye ulaştıracağını hesap etmeyen, lüzumsuz ve çok konuşan kimse, dili yüzünden çeşitli zararlara uğrar. Aksine diline bir çeki düzen veren, susmasını bilen ve ancak gerektiği yerde konuşan kimseler bu belâlardan uzak olur.

Bıçağı kestiren kendi yüzü suyu, insanı sevdiren kendi huyu.
İyi su verilmiş çelikten yapılan, ustalıkla bilenen bıçak dayanıklı ve keskin olur; bu da onun değerini artırır. Kişileri değerli, sevimli kılan da huy güzelliğidir. Geçimsiz, huysuz kimseler toplumca sevilmezler.

Bilmemek ayıp değil, sormamak (öğrenmemek) ayıp.İnsan hayatı için bilgi oldukça önemlidir. Ne ki insan her şeyi bilmez. Bilmesine de imkân yoktur. İnsanın her şeyi bilmemesi doğaldır. Bunun utanılacak bir yanı da yoktur. Ancak imkân varken bilmediklerini sorup öğrenmemesi, biliyorum tavrıyla bir işe girişmesi son derece sakıncalıdır ve kusurludur. Çünkü yanlış bir yola saparak hem kendine, hem de başkalarına zarar verebilir.

Çiftçiye yağmur, yolcuya kurak; cümlenin muradını verecek Hakk.İnsan ne ile uğraşıyorsa, onun yararına bir sonuç vermesini ister. Çiftçinin iyi ürün alabilmesi için yağmura ihtiyacı vardır. Bir kimse de güzel ve sıkıntısız bir yolculuk yapabilmek için kurak havayı ister. Görüldüğü gibi birinin istediği şey diğerinin zararınadır. Ancak sonucu yine Yüce Yaratan belirler. O nasıl takdir etmişse öyle olur, kime neyi nasip etmek isterse o gerçekleşir.

Çürük tahta çivi tutmaz.
1. Gerçek niteliğini yitirmiş, aslı bozulmuş, eskimiş, işe yaramaz bir hâle gelmiş bulunan bir şeyi, ne kadar uğraşırsak uğraşalım faydalanabilecek bir duruma getiremeyiz. 2. Şahsiyetini yitirmiş, soyluluğu kalmamış, kaypak ve güvenilmez kimselerle bir işe girişilemez. Bu gibi kimselerle kurulacak ilişkilerin sonu hüsranla biter.
 
Düşman kelimesinin anlamını arkadaş sıfatını taşıyanlardan öğrendim.
 
bilgi paylaşıldıkça çoğalır! ama değeri azalır
bunu bi de hepimiz yapsak
 
benım terazım boy olcer....
 
Bir kişi bir hatayı 1 kere yapabilir, ikinci kez de yapabilir ama üçüncü kerede aynı hatayı yaparsa ömrü boyunca yapar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,902
Mesajlar
921,519
Kullanıcılar
451,050
Son üye
bayGizem35

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst