çamaşır makinesi rezistansı

Termostat kontakları normal konumu açıka (NA) kontak ,normalde kapalı ise (NC) kontak diye adlandırılır.

Sayın Ali kaymaz:
Sizin makinanızdaki sorun kanyak rumuzlu arkadaşımızında belirtigi gibi mekanik program şalterinizin kontaklarının yanmasından kaynaklanıyor.
Bizim kısaca PGS diye adlandıgımız bu mekanik şalter sizin çamaşır yıkama programlarını seçtiginiz kısımdır .
Bu şalterin kablolu soketleri aşırı ısınmadan dolayı şalterin içindeki kontak yuvalarını eritir kontak çökmelerine neden olur .
Sonuç olarak program şalterini degiştirmeniz veya onartmanız gerekecek.
 
katkılarınıza ve tecrübe paylaşımınıza çok tesekkur ederim.sn kaynak bahsettiğiniz gibi pgs çıkışları yanmış dün göremedim karanlıktan bugün farkettim.pgs yi açıp içini temizleyip kontrol etsem tekrar toplamam mümkünmü yoksa yenisinimi almam makbul?
 
Pgs yi söktüm 4 adet bakır tij perçinlenmiş.Kontaklar motorun çevirdiği plastik bir mekanizmanın dönmesi ile kontaklar sırasıyla konum değiştiriyor.Pgs yi açtım içerisindeki kontakları sırayla temizledim.yanlız açarken içerisindeki kontak iletkenlerinin dağılmamasına özen göstermek gerekiyor.sn. Ali ustamızın bahsettiği gibi özen ve ve dikkat gerektiriyor.temizledikten sonra topladım çamaşır makinesi çalışıyor su eskisinden daha iyi ısınıyor rezistansıda yenilenmiş oldu.tecrübe ve bilgi paylaşımınıza tekrar teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,903
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst