İş yeri açma arefesindeyim, beyin fırtınası...

free_land

Üye
Katılım
18 May 2010
Mesajlar
21
Puanları
1
Arkadaşlar,mersinde ikamet ediyorum..
Geçkalmışlık ve istenmeyen durumlardan dolayı..kendi işimi kurmak zorundayım..
Elektrik üzerine(yada elektrik konuları vs sistemler)iş yeri açmak için fizibilite yapıyorum...
Bu konuda mersinde ikamet eden veya etmeyen,iş yeri açmamda fikir düşünce,bilgi,deneyim,iş yeri sahibi abilerim,büyüklerim...İlgilenirseniz yardımcı olursanız cok büyük sevaba girmiş olursunuz..şimdiden Allah razı olsun fikir veren veya vermeyenlerdende..saygılarımı sunuyorum..
End.mes.lis. elk.elktronik. mezunuyum..
2008 yılında ustalık belgemide almıştım mevcut....
40 bine kadar sermayem var..
tabiki iş yerim kira olacak(mecburen)

1-ilk etapda resmi evrak olarak ne gerekli..nereden başlamalıyım..
2-nerede yapmalıyım,kaç metre k. olmalı..
3-faaliyet alanım hangi yönde olmalı agırlıklı olarak..(tesisat,pano,otm.kumanda,kamera sistemleri,paratoner vs..)
4-dükkanıma ilk etapda nekadar mal almalıyım..
5-mal teminini nerden kimden nasıl vs. yapmalıyım...
6-nasıl gelişmeliyim ,nasıl genişlemeliyim..
7-bizim sectörün sıkıntıları neler..nasıl atlatılıyor..
9-yapacagım giderler kendini nekadar zamanda amorti eder..
10-nasıl eleman bulmalı,eleman nasıl olmalı..maaşı yevmiyesi usulü nasıl olmalı..
11-bilgi ve beceri sahibiyim bana getirisi avantajı ne olur..
12-İŞ YERİMİN İSMİ NE OLMALI,KURUMSAL KİMLİK?(işin en zevkli kısmı bu olsa gerek :rolleyes:
Fikir veren yada vermeyen herkese saygılar..Mustafa..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ayrıca belirtmek isterim,,Mersinde ikamet eden büyüklerim,veya küçük ama büyük iş yapan,büyük düşünen arkadaşlarım..Sizlerlede tanışıp arkadaş olmak,mersinde elektrikcilerin sıkıntılarını paylaşmak ve beraberce cözüm bulmak amacıyla bir araya gelmekten onur duyarım..Ben mustafa yaş 30 tel;0532 392 55 85
Saygılar.....
 
öncelikle hayırlı uğurlu olsun şu zamanda işyeri kurmak gerçekten çok zor ama sen niyet etmişsin bu zorluğun yarısını aşmışsın ben iskenderun civarında 10 ay oldu açalı 10 ayda yanlış doğru ne yaptıysam sana sıralarsam sen kendine bir pay çıkarabilirsin ilk etapta cadde üzerinde 5000 tl ye dükkan kiralamaktansa daha ucuz bir sokak yada pasajda 1500 tl ye dükkan kiralamak isterdim daha sonra 2 ci ve 3 cü yıllarda cadde üzerine geçerdim vergi levhası ustalık belgesi esnaf sanatkarlar odası fiş fatura bunlara sadece devlet kendi menfaati için bakıyomuş iş yapıpda para kazandığın müşteri bunlarla çok ilgilenmiyo elbette önemli şeyler ama ilk yıl önünü görene kadar bunlarla uğraşma bence para ve sermayen fazla olsaydı kriz ve piyasadaki ucuz ehliyetsiz elektrik ci arkadaşlarımız olmasaydı hemen tüm evraklarını al çıkar derdim az iş al yavaş ve temiz yap verdiğin sözü tam zamanında tut ve git niyetin hep bir vida dahi olsa onu sağlam ve dikkatli sıkıp paramı alıp dükkanıma gideceğim olsun sakın umutsuzlaşma sancı olacak işler az olcak bazıları senin motiveni kıracak ama sen hiçbirine kafa yorma sadece söz verdiğin zamanda işini sağlam yap yeter başarılar dilerim.
 
şimdiden allah sabır versin ,gönlüne göre olsun herşey.faaliyet alanım ne olsun demişsin,hataya düşme arkadaşım ,uzman olduğun alan üzerine faaliyet göster.diğerlerinde ise ,öğrenmeye çabala destek alabileceğin birileri olsun yanında sonra birkaç işi eline yüzüne bulaştırırsın.çevredeki elektrikçileri dolaş piyasada nelere ağırlık vermişler ,yaptıklarını yada yapamadıklarını sen yapabirmisin piyasadaki açığı kapatabilirmisin......... malzeme alımı için fazla düşünme pazarlamacılar seni bulur,genelde ilk alışverişte öperler biraz buna dikkat et.fiyatlar konusunda yardımcı olurum istersen.PARANIN HEPSİNİ MALA YATIRMA İŞ OLMAZ FALAN RAFTAKİ MALZEME KİRAYI FALAN ÖDEMİYOR.evrak konusunda ise iş yapman için zaten lazım olacak(fatura,imza yetkisi vs)tamamla.Müşteriyle iyi geçin, işini yaptığın gibi,paranıda iste al.ilk açtığında tokatçılar fazla gelir peşin yapmaya çalış.şimdiden kolay gelsin...
 
Allah razı olsun verdiginiz fikir ve düşünceler cok güzel..
Ama daha cok veriye ihtiyacım var,diger abilerimde bi baksalar,,böyle böyle kafamda şekillenir..sn. yavuz 31 10 ay olmuş siz açalı daha sizde yenisiniz Rabbim sizide utandırmasın,sizden ricam bana liste halinde yaptıgınız harcamaları yaparmısınız..kira,malzeme,evrak giderleri,muhasebe vs. gibi ..
şimdiden teşekkür ederim,,saygılar...
 
öncelikle hayırlısı olsun abi bende farklı bir açıdan fikir vermek isterim ama çevrende yapan yoksa güvenlik kamera sistemleri,yangın alarım sistemleri,hırsız alarım sistemleri,otomatik kapı sistemlerini vb...
düşünürsen malzeme temini konusunda yardımcı olabilrim
 
Hayırlısı olsun acma diyecem ama senin o içindeki kendime iş yapayım duygusunu bastıramıyacak! :)
 
hakkımızda hayırlısı sn hasan zincir,gercekten içinde bulundugum durum başka türlü beni kurtarmıyor..sizinde şunu yap şunu yapma ..gibi tavsiyelerinize her zaman acıgım ..saygılar sunuyorum ..
 
Acı ama gerçek:
Bu güne kadar bir tarikata üye değilsen,iktidara yandaş değilsen,ülkenin kaynaklarını yandaşlara aktaracak bir siyasi partiye üye değilsen,yüksek mevkilerde seni koruyacak kollayacak eşin,dostun,akraban,hemşerin yok ise rüşvet verip alamıyorsan açma şu işyerini be arkadaş.
Kimbilir ne temiz hayaller ile açmak istiyorsun bu işyerini ama başarman temiz kalman ve tarafsız olarak yaşaman imkansız. Allah yardımcın olsun...Kolay gele..
 
Bu işe başladıktan sonra devamı gelecektir.İlk 1 yıl zor geçecektir ama işinizin hakkını verirseniz, sonrası güzel olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,266
Mesajlar
924,833
Kullanıcılar
451,676
Son üye
Maconear

Yeni konular

Geri
Üst