İş yerinizi nasıl kurdunuz?

çocukluğumdan beri Elektrik-Elektronik merakım vardı. endüstri meslek lisesine gittim. elektrik bölümünden mezun oldum.stajıma bobinajcıda başladım. kısa sürede teknik konulara yönelmeyi başardım. üniversiteye gittim. 2 yıllık elektrik bölümü okudum.
elektronik üzerine araştırmalar yapmaya başladam. endüstriyel elektronik üzerine yoğunlaştım. elektronik kart tamirlerine başladım. bir kaç büyük firmaya servise başladım. bu beni endüstriyel otomasyona yöneltti.kazandığım para ve biraz borç harç ile araba aldım. akdeniz bölgesinde otomasyon üzerine servis vermeye başladım. (mobilya sektörüne).
CNC router' a odaklandım bu sefer.tamir bakımlarına başladım. sonra dedim ki kendime bende yaparım.
biraz araştırma yaptıktan sonra ilk makinamı 2013 ocak ayında bitirdim. ocak ayından beri mobilya ve reklam sektörüne fason kesim hizmeti veriyoruz. bunun yanında cnc router imalatı ve satışı yapıyoruz. sürekli kendimi geliştirmeye çalıştım. çok şükür çalışınca çıkıyor ekmek paramız

iyi aksamlar birader.abaen bursada ikamet ediyorum. siz nerde yaşiyorsuz.teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar iş yeri açmak için önce hitap ettiğin sektörün içini dışını her tarafını çok iyi bilmek lazım daha sonra piyasa tecrüben olması gerekir buna ilaveten iyi bir çevren olması çok önemli.daha sonra ekipman eleman vs kaliteli olması bu vasıflar varsa herkes kendi sektöründe iş yeri açabilir.bu arada en az 6 ay masraflarını karşılayacak sermaye lazım.


valla hocam saydıklarınızın hepsi var ama para yok işte ... :( :( :(
 
arkadaşlar iş yerini cebinde 20 tl ile açmış bir kişi olarak benden size tavsiye.
işyeri açmak kolay değil.hele bu devirde hiç kolay değil.

İŞYERİ AÇILIŞIYLA İLGİLİ BİRAZ ÖZET GEÇEYİM.
Bir firmada çalışıyorsanız sakın ona rakip olayım demeyin,harcarlar. (tabi firmanın potansiyeline bakar)
dükkanı kiralayınca işyeri açılmış olmuyor.dükkanın içine masa sandalye koyunca işyeri açılmış sayılmıyor.
muhasebeci bulacaksın,vergi dairesine başvuruda bulacaksın,fatura kaşe bastıracaksın.dükkan sahibi Elektrik su abonesini üstüne al diyecek onları üstüne alacaksın. (elektrik abonesi yapılırken dask sigortası yaptıracaksın) vergi mükellefi olacaksın.
vergi mükellefi olacaksın ki belediyeden işyeri açma ruhsatı alacaksın.

(tabi bu işlemler sana o kadar saçma gelecek ki)

neyse efendim belediyeye başvuruda bulunmak için evrak toplaman lazım. eğer işyeri bina ile bütünleşikse binadan her bi daireden muvafakatname alman gerekiyor. (çok zor bi işlemdir,almaya kalkanlar anlayacaktır beni) adliyeye,polis karakoluna gideceksin.itfaiyeye gideceksin.

(bu işlemlerde cebinden sürekli para çıkacak,bedava mı sandın)

vee sonunda işyerini açmış oldun hayırlı olsun. işletme sahibi oldun.

işyerinin temel prensiplerinden biri de sabırdır.sabretmek iyidir.müşteriye sabretmek gerekir. çünkü o senin velinimetindir.

sabah ne kadar erken açarsan bereketi o kadar bol olur.komşularınla iyi geçin ama onlarla bol vakit geçirme.senin zararına olur.

dilin kemiği yok ki yalan söylemeyesin. kardeşim yalan söyleme.bana güven sakın yalan söyleme.

müşteriye verdiğin saatte gitmeye çalış.

işini sev o senin diğer eşin olacaktır. güler yüzlü ol bu sana müşteri kazandırır. kredilere bulaşma işinden ödün verdiğin zamanı para aramak için uğraşırsın. yakın çevrene borcun olmasın kötülerler seni.

veeeee müşteriye hayır demesini bil.

aklıma geleni hunharca yazdım.soru sormak isteyen hiç çekinmeden sorsun :))
saygılar...



hepsini anladım eyvallah ama binadan her bi daireden muvafakatname alman gerekiyor.bu nedir onu ilk defa duydum adam muvafakat vermezse ne olacak ????
 

Forum istatistikleri

Konular
129,881
Mesajlar
931,008
Kullanıcılar
452,761
Son üye
tatar7342

Yeni konular

Geri
Üst