Öncelikle kusura Bakmayın beyler, biraz geç kaldım...
Yener74 üstadım
Yok hayır tabikide, buradan yardımcı olmaya çalışırım
Tanerrr üstadım
O tip makineyi de biliyorum sanırım, Şimdi onda bazı ölçümler oluyor. Bunlar söylenemez şeyler tabi
şöyle akla gelebilecekleri söylersem, termostat ta bir sorun olabilir düşük bir ihtimal tabi, çıkışlarda bir sorun olabilir, Fan devresi çalıştıına göre, büyük bir ihtimallede çıkış diyotları yada IGBT lerden biri gitmiş olabilir. bakmadanda bişey denmez tabi.
enerjibobinaj üstadım
Şimdi Makinalar var, fan 220 ile çalışıyor fakat sana makina çalışıyor gibi gelebilir. bazı fanlarda var 12 veya 24 Volt onlarda röleye bağlı olarak çalışır. makinayı açtığınızda 1 sn sonra şık diye bir röle açar fan çalışır. değişik değişiktir. 220 V luk fanlar şalteri açtığınızda hemen çalışır. makina modelini söyleseydiniz daha ii yardımcı olabilirdim belki.
Yalnız bu arada Üstadlarım, benim en ii bilgim Fimer kaynak makinalarındadır. Yani genelde arızalar bellidir. Diğerlerindende uğraştığım ve kadarıyla biliyorum. tabi bazı parçalar bulmada da sorun oluyor. ama Elimizde orjinal kartlarda var diğr firmaların onlarla karşılaştırarak ta buluyoruz sorun olmuyor genelde
5 haziranda da Antalyada Fimer in seminerinde olacağım, oradaki usta bu yazıyı görürse uğramak isterim bir çay içmeye