İstirahat alanında hal ve davranış fesih e sebepmidir ?

İstirahat saati kişinin özel saatidir. Bu saatte müdür dahi olsa müdürlüğünü kullanamaz.
Aynen toplumda olduğu üzere her bireyin diğer bireylere karşı olan kişisel davranışları geçerlidir.
İstirahat saatinde müdürün iş buyurması istirahat saatinden çalınması anlamına gelir ki bunu rica etse bile çalışan yapmakla mükellef değildir.
 
Sizin bilgilendirmeniz ile olaya baktığımda önce şunu düşünmek lazım.
1-İK müdürü uzaktan seslenerek o arkadaşınıza bir şey söylemiş de yapmamış mı?
2-İK müdürü uzaktan sesleneceğine çalışanların yanına gelip de soracağını neden sormamış?
Çalıştığınız yer kurumsal bir yerse İK müdürünün öncelikle arkadaşınız ile ilgili üst birime şikayet veya bir tutanak ile durumu bildirmesi gerekirdi.Savunması alınan arkadaşınız eğer yasal dinlenme saati içerisinde herhangi bir suç işlemiş ise durum değerlendirilir gereken uyarı veya ceza verilebilirdi.
İK müdürünün işveren olmadığını düşündüğüm zaman böyle bir uygulamayı tek başına yapması bence son derece yanlış olmuştur.
Ancak daha önce aralarında bir husumet varsa firma tarafından bu olay da bahane edilmiş olabilir.
Tabi ki böyle işten çıkarmalarda mahkeme ile netlik kazanır.Umarım her şey kısa bir süre içinde yoluna girer.
 
Boş yere demiyorlar işte müdür değil mi alayı artist dir diye. Müdür efendi bildiğiniz komplekse girmiş okuyunca gerildim. Mesaideyken çağırsa da adam gitmese anlayacağım. Adam istirahat saatinde uzanmış dinleniyor istirahat saati zaten mesaiden de sayılmıyor ki adı üzerinde mesai bitmiş yada mola verilmiş istirahat saati başlamış bu işçinin hakkı değil mi? Şu işçi milletinin yüzü ne zaman gülecek abi? Bu insanlar hakkını tas tamam ne zaman alacak?

Bazen diyorum ki dünyadaki tüm işçiler bir olup bir süreliğine kontak kapatsa da şu dünyanın burnu bir sürtse.. Bak nasıl kıymete biniyorlar el üstünde tutuluyorlar.
 
Son düzenleme:
Müdür o arkadaştan birşey yapmasını istememiş ki sadece ahlaki bir davranış beklemiş ama arkadaş sallamamış.Acaba olayı ben mi yanlış algılıyorum? Sonuçta seslenen kişi üstü insan gayri ihtiyari bir doğrulur. Seslendiğinin farkında değilse eyvallah ama bilerek yapmış gibi sanki. Bu davranış için bir uyarı falan verilebilirdi belki kesilen ceza tartışılabilir.
 
Son düzenleme:
Böyle bir durumda serbest saat olduğu için yetkisizlik alanı ortaya çıkar, iş-işleyiş hukuku açısından bir problem yaşanır ise ihtar verilmesi ve sebebi açıklanması; tekrarında yaptırım yoluna gidilmesi gerekir. Arkadaş o sırada uykuya dalmış da olabilir idi. Altında başka bir sebep, geçmişten kalan bir bakiye yok ise mahkemeden döner ve işçi haklarını geri kazanır.
 
Doğru yapmamışsınki aklını kurcalıyor halen.

Olay sadece anlattığın kadarsa ortada işten çıkarma sebebi olacak bir durum zaten yok,
beceriksiz bir ik müdürün var, ik nın iyisi insan kazanır bu kaybediyor,
böyle devam ederse bir sene içinde kendide işini kaybeder
yok o öyle devam ederse sen zaten orada çalışmıyor olursun.

Hatırlarsam bir sene sonra durumu soracağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,717
Mesajlar
919,906
Kullanıcılar
450,745
Son üye
agroma

Yeni konular

Geri
Üst