otohat
Profesyonel Üye
Ben erhan hocanın elektrikli araçlar yakında çöp olacak öngörüsünü merak ettim. Bende bu araçların konvansiyonel araçların yerini alabileceğini sanmıyorum. Aslında akülü araç yeni bir ürün de değil. Değişen ve gelişen akü teknolojisi ve kontrol sistemleri. Handikapları şu ki bizim ülkede ikinci el fiyatları habire yükselirken sürekli ekonomik olarak kendini tüketen bir araçtan bahsediyoruz. Bayaryası ve menzili her yıl düşüp en sonunda kocaman bir maliyeti kullanıcısının kucağına bırakacak bir araç. Zaten kıt imkanlarla edindiğimiz araçlar için bu kadar bir maliyet kimin işine gelecek. Şu an bir trend ve çılgınlık olarak piyasayı domine ediyorlar ama 5 sene sonra ne olacak çok merak ediyorum. Satarken bataryasını yeni şoklattım abi diyen tipler göreceğiz herhalde.
Ben aynı görüşte değilim. Kanımca araçları bizim ülkemizden başka yatırım aracı olarak gören başka bir ülke yoktur. Araç kullanıldıkça eskiyen, eskidikçe değeri düşüp sonunda hurdaya çıkan bir nesnedir. Bu durum ülkemizde ters işliyor maalesef. Elektrikli araç gerçeği sadece ülkemize has bir durum olsa belki sonunda çöp olacak diyebiliriz ama dünyada böyle bir gerçek var ve hızla yaygınlaşıyor. Bence içten yanmalı araçlar çöp olacak gibi.
Son düzenleme: